Ermelose Derde Divisionist moet op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

 ERMELO – Hoofdtrainer Bert van Hunenstijn heeft gisteren, na een heftige confrontatie met zijn spelersgroep, besloten de handdoek in de ring te gooien. Hij diende per direct zijn ontslag in bij de club. 

Gisteravond, voor de oefenwedstrijd tegen Jong Graafschap, had Van Hunenstijn zijn periodieke evaluatiegesprek met de Technische Commissie. Daarin werd aangegeven dat er nogal wat kritiek van de spelers gekomen was op de trainer. Daarbij heeft een groep trouwe supporters al meerdere keren bij de voorzitter aangegeven dat er wat moest gebeuren met het elftal. Zo gaven ze de kritiek dat er teveel spelers zijn die juist moeten spelen, spelen niet en de goede spelers blijven op de bank. Daarnaast is de kritiek dat de trainer niet goed luistert naar zijn spelers, verder eisen enkele spelers speeltijd op, en krijgen die, terwijl de betere spelers op de bank zitten. Van Hunenstijn is vervolgens direct naar de kleedkamer gegaan en heeft de spelers geconfronteerd met hun uitspraken. Dit werd, tot verbazing van de trainer, alleen maar bevestigd waarop Van Hunenstijn boos werd en het sportpark verlieten. Dit bevestigt wat er al langer rondging binnen de club en wat vorig jaar ook al speelde: de trainer kan moeilijk met kritiek omgaan en trekt zijn eigen plan.

Besluit

Voorzitter Aart Goossensen ontkent tot nog toe het ontslag van Van Hunenstijn en meldde vanmorgen aan Ermelo van NU dat er aanstaande vrijdag nog een gesprek met Van Hunenstijn gepland staat met de Technische Commissie en de voorzitter. ‘Dan zal er pas een besluit genomen worden.’ Uiteraard zal Goossensen er alles aan doen om de trainer op andere gedachten te brengen. Immers, vorig jaar heeft de voorzitter al veel kritiek te verduren gehad omdat de Technische Commissie toen ook al aangaf niet verder te willen met Van Hunenstijn, maar Goossensen daar voor ging liggen. Het gevolg was dat toen de voltallige Technische Commissie vertrok. Ondertussen hebben wij van zoveel verschillende kanten de bevestiging gekregen dat de trainer echt is opgestapt, dat wij besloten hebben dit nu te publiceren.

Transfer

Het is herfst, de tijd van het jaar dat trainers om zich heen beginnen te kijken naar belangstelling van en voor andere clubs. Voor DVS-tv heeft Van Hunenstein vorige week verklaard dat dit voor hem absoluut niet aan de orde was. Hij zit goed bij DVS’33 Ermelo. Nu blijkt, na kritiek van de spelersgroep, ineens dat Van Hunenstijn beter wel naar andere clubs had kunnen gaan kijken. Het punt is dat DVS’33 Ermelo nu voor de rest van het seizoen op zoek moet naar een interim-trainer.