UniekSporten geeft inzicht in sportaanbod

ERMELO - De gemeente Ermelo gaat samenwerken met Hattem, Heerde, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten aan een sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking. Onder de naam Uniek Sporten wordt het sportaanbod voor mensen met een beperking in kaart gebracht.

Bedoeling is dat de organisaties zich inzetten om sporten voor iedereen mogelijk te maken en daarvoor vraag en aanbod samen te laten komen. Uniek Sporten geeft op haar website het sportaanbod in op de Noord Veluwe weer, waardoor voorkomen wordt dat gemeenten of andere organisaties een bestaand aanbod opnieuw gaan opzetten. Hiermee is nu het sportaanbod van de regio Noord Veluwe inzichtelijk gemaakt.

Aanspreekpunt

Elke gemeente heeft een lokaal aanspreekpunt ‘aangepast sporten’ waar sporters en verenigingen terecht kunnen met vragen. Deze contactpersoon is te vinden op de contactpagina van de betreffende gemeente, maar ook op de website van Uniek Sporten. Naast lokale aanspreekpunten die in contact staan met de doelgroep en de lokale sportaanbieders, is er ook een regionale coördinator voor de Noord Veluwe. (www.unieksporten.nl)