Sportvrouw van het jaar haalt doel

ERMELO - Tijdens de kempo-examens in Gouda, heeft de 22-jarige Ashvini Ramasray haar felgeerde zwarte band kempo behaald. Het nationaal kempo-examen werd afgenomen door het bestuur van de Shaolin Kempo Bond.

De jonge Sportvrouw van het jaar 2016 én 2017 is als zes jarige kempoka begonnen bij Kemposchool Kanhai. Haar doel was altijd om ooit de zwarteband te halen. in het afgelopen jaar hebben Ashvini Ramasray en haar trainingsmaatje Sam Waney zich, naast studie en werk, heel intensief voorbereid op dit examen. De examens bestonden uit verschillende onderdelen, te weten kata, kumite en sparren. Deze onderdelen werden beoordeeld op kracht, uitstraling, inleving, en techniek.

Zenuwslopend

Na afloop van de examens gingen de examinatoren in beraad en volgde er voor de kempoka en het publiek een zenuwslopend moment: het wachten. Dit werd uiteindelijk beloond met de verlossende woorden van de voorzitter van de bond, die meedeelde dat examenkandidaat Ashvini geslaagd was. Ashvini ontving van de voorzitter een ingelijst diploma en haar leraar Soeresh Kanhai mocht de zwarte band om haar middel knopen. Kanhai is uiterst trots op zijn leerlinge en weet dat de nieuwe zwarte bander een aanwinst is voor de kemposchool, maar ook zeker voor Ermelo. Met deze kwalificatie kunnen ze de jonge sporters inspireren en motiveren. Meer informatie www.kemposchoolkanhai.nl