Bestuur betreurt beslissing hoofdtrainer

ERMELO - Hoofdtrainer Bert van Hunenstijn heeft deze week het bestuur en de TC van DVS’33 Ermelo ingelicht dat hij na het huidige seizoen niet meer beschikbaar is als hoofdtrainer van de Ermelose Derde Divisionist.

Er komt dus aan het eind van dit seizoen alsnog een einde aan de samenwerking tussen beide partijen. Van Hunenstijn nam vorig seizoen de verantwoordelijkheid over van interim-trainer Willem Leushuis. Van Hunenstijn: ,,Ik ben nu twee jaar bezig met DVS, waarvan anderhalf jaar fysiek. Ik ben gekomen omdat ik vond dat ik eens wat terug moest doen aan de club die altijd goed voor mij is geweest. Maar, we zijn twee jaar verder en mijn missie zit er nu wel op. Niet alles wat men mij had aangegeven trof ik aan, ik moest ineens wel een andere manier van management toepassen dan verwacht. Maar het is goed gekomen. De club kan hier nu wel verder mee, en aan mij om dit verder over te laten aan anderen want er staat een goede staf en een mooi stel spelers. Het tweede deel moet het knalstuk worden van het jaar, we zitten nog vol in de competitie en het doel blijft nog steeds om te promoveren naar de Tweede Divisie.’’ Het is nog niet duidelijk wat Van Hunenstijn volgend seizoen gaat doen, er is nog niets besloten. ,,Ik heb een nieuwe werkgever die veel van me vraagt en m’n gezin heeft me ook afgelopen periode weinig gezien. Het kan ook zo maar zijn dat ik assistent wordt ergens anders. Ik ga er nu eens goed over nadenken wat de toekomst mij gaat brengen,’’ aldus de trainer.

Onrust

Het is een keuze van Bert zelf,’’ reageert voorzitter Aart Goossensen. ,,en dat kun je van twee kanten bekijken. Enerzijds is het heel belangrijk dat het een eigen keuze van de trainer is geweest, anderzijds vinden wij het als bestuur heel jammer, maar we respecteren zijn besluit. Er is afgelopen anderhalf jaar van alles gebeurt en Bert heeft erg z’n best gedaan voor de club.’’ Hoewel de voorzitter het niet met zoveel woorden zegt, kan het niet anders of hij doelt op het opstappen van de TC vorig jaar december. De TC had het bestuur geadviseerd om het contract met Van Hunenstijn niet te verlengen, waarbij het bestuur besloot dit advies naast zich neer te leggen waarop de voltallige TC opstapte. Afgelopen weken liepen de spanningen binnen de club ook weer hoog op nadat Bert van Hunenstijn boos de kleedkamer verliet en er enige tijd serieuze geluiden klonken dat de trainer niet meer terug zou keren. Na verschillende moeilijke gesprekken kwam de club, het eerste elftal en staf én de trainer tot het besluit om weer met elkaar door te gaan. Voor velen is het daarom niet verrassend dat Van Hunenstijn nu de eer aan zichzelf houdt.

Tweede Divisie

Uiteraard zal de trainer ook het tweede deel van het seizoen vol energie het eerste elftal richting het uiteindelijke doel coachen: promotie naar de Tweede Divisie. Het bestuur gaat in januari samen met de TC besluiten wat de club in seizoen 2019-2020 gaat doen. ,,Op korte termijn is het tweede deel van het seizoen belangrijk. We staan derde en een deel van de spelers heeft aangegeven bij de club te willen blijven. We hebben daarvoor enkele contracten opengebroken. Dus dat komt wel goed.''