Lopen in eigen tempo levert ook boerenkool op

ERMELO – Op de eerste zaterdag van het jaar werd er traditiegetrouw de Boerenkool loop gehouden bij DVS’33 Ermelo. De organisatie was weer volledig in handen van de supportersvereniging Geel-Zwart. Er kon worden gelopen op drie afstanden; de drie-, de vijf kilometer en het Bambinorondje.

De Boerenkoolloop werd, vanwege de uitvaart van oud-voorzitter en erelid van Geel Zwart, Gert Nijeboer, verplaatst naar 14.30 uur, wat helaas samenviel met de oefenwedstrijd van het eerste elftal. Toch was het aantal deelnemers dit jaar opnieuw verbazend groot; maar liefst 150 spelers/speelsters van verschillende teams en overige lopers verschenen aan de start van de geliefde Geel-Zwarte Nieuwjaarstraditie. Dat de thermometer ‘slechts’ 7°C aangaf, mocht de pret voor de deelnemers niet drukken, want het enthousiasme was uitermate aanstekelijk.

Bambino’s

Het startschot werd dit jaar verzorgd door Wil van de Kamp, vrijwilligster in onder andere de kantine en fanatiek supporter van DVS’33. Het eerste rondje was voor de jongere Geel-Zwarte voetballertjes en voetbalstertjes waarbij er ook de nodige ouders meeliepen. De jonge atleten liepen over het sportpark wat veel aandacht en support van ouders en talloze andere fanatieke omstanders opleverde. Een klein kwartiertje later ging de drie kilometer van start en een paar minuten na binnenkomst van de laatste deelnemers, volgde ook de vijf kilometer. De door parcoursbouwer Michel Dorst uitgezette route liep dit jaar wederom over de Groevenbeekse Heide en door de bossen.

Eindsprint

Iedere deelnemer had de mogelijkheid om de afstand naar eigen invulling af te leggen; waar sommige het rustig aan deden en al kletsend en genietend van deze jaarlijks terugkerende traditie over de finish kwamen, waren anderen uiterst fanatiek bezig om als eerste over de streep te komen. Dit is wat deze loop zo leuk maakt. Het was toch wel opmerkelijk dat de meeste deelnemers de eindsprint pas op het sportpark begonnen in te zetten, toen de kantine in zicht kwam en de boerenkool dus te ruiken was. Alle deelnemers lieten zich de boerenkool met worst goed smaken en de borden waren dan ook niet aan te slepen.

De uitslagen:

De Bambinoloop:
1. 02:49,00 – Yara Hamstra (FC Horst)
2. 03:00,00 – ‘Onbekende Topper’
3. 03:00,00 – Boaz Roepman

Drie kilometer:
1. 11:34,00 – Gert-Kees Larooij
2. 11:45,00 – Jaap Swijnenburg
3. 12:18,00 – Maarten van Dijk

Vijf kilometer:
1. 19:30,00 – Bas van den Brink
2. 20:07,00 – Daan van Oosten
3. 20:56,00 – Gert Last