Verlies in Ruinerwold

ERMELO - Dindoa startte de eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar goed door direct in de eerste minuut te scoren en de voorsprong te nemen. Na de kleine kans van Jorik Velgersdijk was het Saskia Lieman die met een afstandschot de 2-0 aantekende. Daarna herpakte KIOS zich en bracht de stand weer gelijk op 2-2. Dindo liet zich echter niet uit het veld slaan en keer op keer namen de Ermeloërs de voorsprong waarna de ploeg uit Ruinerwold weer wist aan te sluiten.

Dindoa verspeelde in de eerste helft veel ballen door passfouten en was in veel aanvallen na één schot de bal alweer kwijt. Ondanks dat wist Dindoa steeds weer met twee punten uit te lopen. Aan het eind van de eerste helft, toen KIOS na de 9-9 gelijkmaakte, namen zij het initiatief over en namen direct een voorsprong van twee punten; 11-9. Beide ploegen scoorden nogmaals en met 12-10 was het Mark Bronkhorst, weer hersteld van een enkelblessure, die met twee fraaie afstandsschoten de stand weer gelijk trok; 12-12. In de laatste minuut wist KIOS nog te scoren waarop Saskia Lieman met een slimme omdraaibal onder de korf zorgde voor een ruststand van 13-13.

Omslag

De tweede helft kwam Dindoa opnieuw op een voorsprong door een benutte kleine kans van Naomi Hackenitz. De eerste tien minuten van de tweede helft ging weer gelijk op; 16-16. Toen kwam KIOS op gang en nam voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong van vier punten; 20-16. Kasper Velgersdijk doorbrak de flow van KIOS door het zeventiende punt van Dindoa te scoren, maar Dindoa was niet sterk genoeg om deze omslag door te zetten. KIOS liep uit naar een 23-17 voorsprong. Toen werd het Blauw Wittijd en had Dindoa een paar fraaie aanvallen met goede rebounds en wist de achterstand terug te brengen tot drie punten; 24-21. Helaas was deze opleving voor de Ermeloërs maar van korte duur en waren het de Drenthenaren die de wedstrijd professioneel uitspeelden en de punten in Ruinerwold hielden met een einduitslag van 26-21