Belofteteam FC Groningen stelt speler van het eerste op

ERMELO/ GRONINGEN - DVS’33 Ermelo wist vandaag in Groningen niet de winst mee naar huis te nemen. Jong FC Groningen, die vijf wedstrijden op rij verloor, pakte op sportpark Corpus den Hoorn drie punten door met 4-0 te winnen. Hierbij moet worden aangetekend dat dit Belofteteam van Groningen op tien posities anders was dan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Voorzitter Aart Goossensen van DVS’33 Ermelo spreekt opnieuw van competitievervalsing.

Jong FC Groningen kwam vanmiddag met onder anderen de eerste selectiespelers als Michael Breij, Tom van de Looi en Ludovit Reis. ,,Zij hadden deze mogelijkheid omdat de eredivisie pas volgende week start en spelers zoveel mogelijk ritme op moeten doen,” legt Goossensen uit.,, Laat ik voorop stellen dat we vandaag van een kwalitatief beter Groningen verloren hebben. Enerzijds zaten er minimaal zeven spelers bij van de A-selectie en anderzijds door enkele persoonlijke fouten aan onze zijde. Ook dat is voetbal.”

Fortuna Sittard

De voorzitter constateerde dat het middenveld van FC Groningen vanmiddag identiek was aan de opstelling van een paar weken terug toen het eerste tegen Fortuna Sittard uitkwam. Toch kregen de Ermeloërs twee mooie kansen door Roald de Vries en Olivier Pilon, maar dit resulteerde niet in doelpunten. Jong FC Groningen wist de kansen wel te verzilveren waardoor er een eindstand van 4-0 op het bord kwam. De geelzwarten zagen hun teamgenoot Oktay Ozturk ook nog vlak voor tijd van het veld vertrekken omdat hij zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg.

Staf

Volgens Goossensen was het voor DVS’33 wéér een verkeerde tegenstander op een verkeerd moment. ,,Ik heb daar met de staf van de jong beloften over gesproken en die gaven aan dat de hoofdtrainer van het eerste bepaalt in deze.” In feite is het een identieke situatie die eind 2017 zich voordeed tegen Jong FC Twente. Toen schreef de voorzitter een pittige brief naar de KNVB. ‘Voor DVS’33 Ermelo is de maat vol, wij worden op deze manier als amateurvereniging ernstig benadeeld.’ Goossensen: ,,Nu wil ik onze jongens niet tekort doen. Zij hebben hun stinkende best gedaan en bij 0-0 en 1-0 hebben wij 100% kansen niet kunnen benutten. Dan loopt een wedstrijd anders.” Toch is hij van mening dat hier zeker sprake is van competitievervalsing. ,,DVS heeft inmiddels een melding met bezwaren richting Jan Dirk van der Zee (directeur KNVB) gestuurd omdat we kennelijk weer dingen over onze kant moeten laten gaan. De afspraak is: de beloften zouden zoveel mogelijk met een vast team de competitie in gaan.”

Piramide

De KNVB is nog steeds bezig in het vervolmaken van het piramide model en wil in iedere divisie maximaal twee belofte teams. ,,Het beste is alle beloften in een eigen competitie op de maandagavond en het amateurvoetbal zijn eigen ding op zaterdag en zondag laten doen,” aldus Goossensen. Het verlies van vandaag heeft consequenties voor de ranglijst in de derde divisie zaterdag. DVS’33 Ermelo zakt hiermee naar de vierde plaats.