Trainer ODIN’59 maakt overstap naar Ermelo

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft een nieuwe trainer. Afgelopen week tekenden Richard Plug en het bestuur van DVS’33 Ermelo het contract. Plug was vier seizoenen trainer bij ODIN’59 in Heemskerk, eveneens spelend in de Derde Divisie. Het contract is vooralsnog voor 1 jaar.

Eind december maakte trainer Bert van Hunenstijn bekend dat hij aan het eind van dit seizoen gaat vertrekken bij DVS’33 Ermelo. Zijn taak zat er, volgens de Ermeloër, op. Aan deze beslissing ging er eerst veel gedoe vooraf: Bert ging, Bert bleef, maar uiteindelijk besloten de trainer en de club het seizoen samen verder te gaan. Eind december maakte Van Hunenstijn echter toch bekend dat hij na dit seizoen niet meer beschikbaar is voor de geelzwarte club. Half december maakte ook hoofdtrainer Richard Plug van Derde Divisionist ODIN’59 zijn vertrek bekend. Na vier succesvolle jaren bij de club uit Heemskerk, was Plug (51) toe aan een nieuwe uitdaging. De IJmuidenaar was al enige tijd aan het twijfelen over het verlengen van zijn contract. Hij hakte uiteindelijk de knoop door ‘want als je lang twijfelt, moet je het maar niet doen.’ Wel gaf de populaire trainer aan met pijn in z’n hart afscheid te zullen nemen van de club.

Enthousiast

Technisch manager Jan van den Berg is enthousiast over de trainer Plug: ,,Hij heeft specifieke kwaliteiten als teambuilder en beschikt over natuurlijke managementcapaciteiten. Naast deze menselijke kwaliteiten beschikt Plug ook over voetbaltechnische kwaliteiten. Hij staat bekend als een tactisch sterke trainer. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij DVS'33 van nieuwe impulsen gaat voorzien en van waarde gaat zijn in de ontwikkeling van het eerste elftal. Daarnaast heeft hij bewezen spelers uit eigen jeugd een kans te geven en met hen ook nog eens goed te presteren.'' Richard Plug was al langere tijd onder de indruk van de Ermelose club. ,,Ik heb DVS de afgelopen jaren leren kennen omdat we elkaar troffen in competitieverband. Tijdens die ontmoetingen raakte ik onder indruk van de club en de spelopvatting en ik ben dan ook vereerd dat ik trainer word in Ermelo. Maximale gezamenlijke inzet en het ontwikkelen van spelers zijn voor mij van groot belang om succesvol te zijn. Ik kijk dus uit naar volgend seizoen!''

Gele leeuwen

Trainer Plug staat met ODIN’59 momenteel op de zevende plaats in de stand van de competitie. Plug heeft zelf gevoetbald bij de Eerste Divisieclubs Telstar (1991-1994), FC Zwolle (1994-1995) en Dordrecht’90 (1995-1999). Van 2003 tot 2011 trainde Plug VSG, 2011-2015 BVV De Kennemers en vanaf 2015 Odin’59. Met de komst van Plug werd ODIN’59 kampioen in de Hoofdklasse A en promoveerden de ‘gele leeuwen’ in 2016 naar de Derde Divisie.