Beste Jeugdopleiding in het amateurvoetbal

ERMELO – DVS’33 Ermelo is opnieuw genomineerd voor de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal. De Ermelose club is samen met twee andere clubs in de race voor de Rinus Michels Award. In 2015 won DVS’33 Ermelo deze Award al eens.

De twee andere genomineerden voor de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal zijn Excelsior ’31 uit Rijssen en Quick Den Haag. De organisatie van deze Awards is in handen van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON), zij organiseren in samenwerking met de VVON, de KNVB en het vakblad De VoetbalTrainer voor de zeventiende keer 17de keer het Nederlands Trainerscongres waarop de Awards zullen worden uitgereikt. Dit congres wordt gehouden op vrijdag 17 mei 2019 in het MAC3PARK stadion PEC Zwolle Stadion.

Erik ten Hag

In 2016 won Be Quick 1887 de Award voor de Jeugdopleiding Amateur Voetbal, in 2017 won Excelsior Maassluis. Ajax-trainer Erik ten Hag (die de Award ook al won in 2016) en PSV-coach Mark van Bommel zijn genomineerd voor de Trainer/coach eredivisie van het jaar . Ook John van den Brom (AZ), Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV-Venlo) dingen mee naar de jaarlijkse onderscheiding.