Gerritsma wint de grote prijs Elite/Beloften

ERMELO – De organisatie van de Wielerronde Horst&Telgt voegde een nieuw element toe aan het succesvolle evenement: een dernykoers tussen Ermelo en Harderwijk. Dat uiteindelijk de Ermelose wielrenners het podium beheersten was een kadootje.

Vijf Harderwijkers en vijf Ermelose renners reden achter hun derny de finaleronde over vijf ronden. Van begin af aan reed Hans Mollema achter gangmaker Jerry Arentsen op kop. Gaandeweg de koers werd de afstand tot nummer twee zelfs meer dan twintig seconden en kon hem de overwinning niet meer ontgaan. Evenals in 2017 stond Mollema weer op de hoogste trede van het podium. Tweede werd Daniël Valstar (in 2017 ook tweede) met zijn gangmaker Christiaan Bos en Haje Schreurs veroverde met zijn gangmaker Richard Konijn de derde plek (vorig jaar werd Schreurs tweede).

Dikke bandenrace

Voor het dernyspektakel mochten de scholieren van de groepen vier tot en met zeven van De Goede Herderschool laten zien hoe hard ze konden fietsen. En fietsen konden ze. Het klapstuk van de avond was de grote prijs Oosterhoff-Poolen en Van Panhuis Bouw voor de Elite/Beloften. De negenendertig renners reden tachtig kilometer waaerbij Bauke Gerritsma uit Enschede zich naar het hoogste treetje op het podium fietste. Hij demarreerde op acht ronden voor het einde weg uit de kopgroep en bleef Jeroen Breewel en Robin Wennekes voor. Pech was er voor de Nederlands kampioen van vorig jaar, Roy Pieters (30) uit Zwanenburg, die betrokken was bij een valpartij en daarbij z'n sleutelbeen brak. De organisatie mag trots zijn op het vlekkeloos verlopen evenement.