Ermelo van NU volgt plaatsgenoten in de tocht der tochten

ERMELO - Op dinsdag 16 juli gaat de 103e Vierdaagse van Nijmegen van start. Uiteraard doen er ook weer Ermeloërs mee aan dit grootste wandelevenement. Afgelopen jaren hebben we een aantal toppers tijdens de vier dagen wandelen, gevolgd. Dat gaan we uiteraard ook dit jaar weer doen.

Zaterdag begonnen al de Vierdaags Feesten, maar vanaf zonddaag konden de wandelaars zich officieel inschrijven. Dat deden zo’n 47.236 deelnemers, waarvan zo’n 5.900 militairen. Er zijn 6.711 deelnemers die geen Nederlandse nationaliteit hebben en komen uit 73 verschillende landen en de militairen uit 31 landen. Dertig procent van de deelnemers is debutant. Er lopen/rijden 25 rolstoelers mee. Ermelose Marian van Soolingen (69) loopt haar 24e Vierdaagse in Nijmegen. Afgelopen week heeft ze nog wat getraind in Apeldoorn. ,,We zijn er weer klaar voor: voor de feesten en het lopen. Ik heb voor mijn doen aardig wat kilometers in de benen. We gaan er weer voor.’’ Ook Elbert Epe (61) loopt weer mee, uiteraard samen met zijn vrienden Rob Duine (55) uit Harderwijk en Ermeloërs Arno Teunissen (42) Gert Brouwer (60). Traditiegetrouw heeft dit viertal hun caravan gisteren weer op de Vierdaagsecamping geplaatst van waaruit elke etappe wordt ingezet. En ook dit jaar hangt weer de Veluwevlag in top.

Goed doel

Natuurlijk loopt Bert van Panhuis weer mee. Dit jaar voor de dertiende keer (!). Deze 71-jarige Ermeloër loopt weer voor zijn stichting Met Uitgestrekte Hand. Hij heeft al zo’n driehonderd trainingskilometers in de benen, dus de vier dagen dertig kilometer zal hem ook wel lukken. ,,Zo alles klaar, polsbandje opgehaald, rugtas klaar gemaakt met paracetamol, pleisters, drinken, sokken en natuurlijk een goed humeur. Dat loopt natuurlijk een stuk makkelijker,'' vertel Van Panhuis aan Ermelo van NU.Raadslid Han Wilhelm (61) loopt eveneens weer mee, hij heeft er al 31 keer opzitten dus de 32e keer dit jaar zal ook wel goed komen. Ina Vliek (41) en haar zoon Sven (14) lopen dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Zoals al eerder aangegeven loopt het duo voor een goed doel: Zorgboerderij Stal van Zundert. Ze hebben afgelopen weken al diverse acties georganiseerd, maar de komende dagen zullen ze zich concentreren op het lopen.