Er gaan weer veel kruisjes mee terug naar Ermelo

ERMELO – Gehaald! De 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse zit er op en alle Ermeloërs hebben het parcours met goed gevolg afgelegd. Hier en daar een blaar, soms wat meer, maar iedereen kwam tevreden over de feestelijke Via Gladiola binnen en kon het kruisje gaan halen. Een eerste, tiende, 24e of zelfs de 32e!

Aan het eind van de vierde dag vielen er toch nog 345 deelnemers uit, waarmee 41.235 wandelaars de eindstreep hebben gehaald. In totaal waren er dit jaar 6.001 uitvallers, iets minder dan vorig jaar, toen 6.425 deelnemers de finish niet bereikte. Vanmiddag was er nog een klein incidentje toen de politie actievoerders van Extinction Rebellion van de Via Gladiola haalde. Deze internationale actiegroep wil dat er meer maatregelen tegen de klimaatverandering worden genomen. Omdat politieke uitingen op het parcours verboden zijn werden ze verwijderd.

Gebeden

‘Jaaaa.....we hebben het gehaald!!’, juichten Ina en Sven Vliek. Ze hadden een vroege start en hebben lekker gelopen. ,,Om 14 uur bij de eerste die ons binnen haalden van Stal van Zundert. Uit eindelijk waren we om 15.30 binnen, Het weer was prima, alleen op het laatste stuk was het benauwd warm. Maar, we zijn super trots!’’ Ook Bert van Panhuis was erg blij. ,,Ik heb een fantastische 4daagse gelopen. Genoten van de natuur en de mensen om mij heen. De mensen die de stichting Met Uitgestrekte Hand een warm hart toedragen, alle appjes (369), de gebeden en de financiële bijdrage. En natuurlijk ErmelovanNu die er iedere dag voor zorgde dat het weer gepubliceerd werd om zo een ieder op de hoogte te houden.’’ Van Panhuis mocht vanmiddag zijn dertiende kruisje in ontvangst nemen.

Geweldig

Voor Tamara Dijkstra werd het een lastige dag. Met name haar vriendin had het zwaar. ,,We hadden een vroege start en in het begin ging het redelijk. Maar na de dijk, die we beiden saai en zwaar vonden, ging het bergafwaarts. Figuurlijk dan. We hebben het elke vier kilometer bekeken en zo hebben we de eindstreep dan ook gehaald. Maar met lood in de schoenen.’’ Toen ze de Via Gladiola bereikten, was op slag de vermoeidheid verdwenen. ,,Wat een gekkenhuis op het eind. Wij keken onze ogen uit! Super gezellig en wat een feest, carnaval is er niks bij. Het kruisje is in ons bezit en wellicht doe ik volgend jaar weer mee.’’ De vriendengroep van Elbert Epe, waaronder Arno Teunissen is ook binnen. Arno Teunissen dit deze keer verslag. ,,Het gouden kruisje van de 4daagse is een feit.
Nooit gedacht tot we in 1995 begonnen. Het idee ontstond met Arjan, Gijsbert, Arjen Bikker, MarianBikker en Vincent Groenensteyn. In 2009 een tweede keer met Elbert en Wijnand en nu in 2019 dit opgeleverd. Wat een geweldig moment.... Alle Ermeloërs die met Elbert Epe liepen, hebben de finish gehaald.’’ Han Wilhelm haalde vanmiddag zijn 32e kruisje op. Wat een topper. Maar ook Marian van Soolingen mocht er zijn, ze liep Vierdaagse nummer 24.