Een Ermelo’s damespodium

ERMELO - De tweede jaargang van het Rabobank Randmerencircuit zal op woensdagavond 25 september worden afgesloten met een feestavond waarin de top tien van de vrouwen en mannen wordt gehuldigd. Daarin de nodige Ermelose atleten. 

Het Rabobank Randmerencircuit bestond dit jaar uit vijf wedstrijden: de Halve Marathon van Harderwijk, van Nijkerk en Putten en de Eemmeerloop. De afsluiting vond plaats tijdens de Halve van Ermelo op zaterdag 1 juni. Net als vorig jaar zal er een feestavond plaatsvinden. Dit keer vindt dat plaats in de kantine van atletiekvereniging Athlos in Harderwijk. Speaker Jan de Bekker zal de eerste tien vrouwen en mannen huldigen. Verder zal er een interessante spreker zijn over het onderwerp voeding voor- tijdens en na het sporten. Iedereen die drie van de vijf lopen heeft meegedaan, ongeacht de afstand, zal een uitnodiging ontvangen. De inloop is vanaf 19.00 uur, de avond begint om half acht. Alle aanwezigen ontvangen net als vorig jaar een mooi en functioneel hardloopshirt.

Shirt

Eddie Wassink, organisator van de Halve van Nijkerk: ,,Elke organisatie heeft een man of vrouw afgevaardigd die meehelpt om het circuit vorm te geven. We krijgen veel leuke reacties over het circuit. De animo is dit jaar dan ook weer fors gegroeid. Het was natuurlijk een tegenvaller dat er wat mis ging in Harderwijk. Een nachtmerrie voor elke organisatie en toevallig gebeurt het dan een keer. Balen, maar zij zullen sterker terugkomen dan ooit. Daardoor moesten we echter wel beslissen dat de punten die in Harderwijk te verdienen waren, kwamen te vervallen. Zeker wanneer je toen de vijf kilometer liep, was dat balen. We konden echter niet anders om het zo eerlijk mogelijk te houden.’’ De einduitslag is bekend, maar degene die recht hebben op een uitnodiging en een shirt, zijn nog niet compleet. ,,De estafettelopers van de Eemmeerloop moeten we nog in het klassement opnemen voor de shirts net als die van Harderwijk. Dat gebeurt de komende weken. Half augustus moet iedereen een uitnodiging in de mail hebben.’’

Podium

Bij de vrouwen staan drie Ermelose atletes op het podium. Marit van den Broek won met daarachter Annebeth Roepman en Kirsten Hogebrug. Everine de Vries (6), Vida Poortinga (7) en Eeke Flink (10) zorgen bijna voor een Ermelo’s podium. Bij de mannen is Eric de Vaal zesde geworden en Robert Hogebrug tiende. Ook zij worden gehuldigd.