Bridgeclub Ermelo zet jeugdbridge in startblokken

ERMELO - Afgelopen woensdag werd de start gemaakt van weer een seizoen jeugdbridge, dat inmiddels voor het zesde jaar wordt georganiseerd vanuit Bridgeclub Ermelo. Op deze startbijeenkomst waren docenten, basisschoolleerkrachten, ervaren en niet-ervaren jeugdbridgebegeleiders bijeen. 

Nelly Michon, die deze kar trekt, heeft afgelopen jaar alle lesboekjes geschreven. Helemaal aangepast aan deze tijd en bedoeld voor beginnende (jeugd)bridgers. ,,Bridgen is een geweldige leer-activiteit voor kinderen,’’ aldus Michon. ,,Niet alleen onthouden, begrijpen en toepassen van de theorie, maar ook analyseren, leren van je fouten en creatieve oplossingen verzinnen. Tel daar leren focussen en goed samenwerken bij op en je hebt een gezellige, maar vooral leerzame activiteit.’’ Dat het daarnaast voor de vrijwillige begeleiders ook leuk en leerzaam is, is mooi meegenomen.

Waardevol

Bridge leren is heel waardevol voor kinderen, is de mening van Michon. ,,Nou..’’, mompelde Albert, een van de vele vrijwilligers die afgelopen jaar heeft geholpen met het geven van bridgeles aan basisschoolleerlingen. ,,Voor mij is het andersom. Ik vind het heel waardevol voor mezelf.’’ De derde week september starten de lessen voor meer dan honderd leerlingen op de Klokbeker, de Beatrixschool, de Alfons Ariens, de Topklas van het expertisecentrum van Stichting Proo op de Arendshorst en op het Nassau-Veluwe. De dertig begeleiders vanuit de verschillende bridgeverenigingen uit de buurt staan te trappelen om te beginnen. Wie het ook leuk zou vinden om kinderen te helpen om bridge te leren of heeft een basisschool belangstelling voor bridgelessen, kan contact opnemen met Sonja van Katwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..