Huwelijksaanzoek tijdens Kick off ONK Poker

ERMELO – Vandaag werd tijdens de kickoff van het nieuwe Open Nederlands Kampioenschap Poker in Hotel De Heerlickheijd van Ermelo Jeroen van Dijk uit Lelystad werd de nieuwe Pokerkampioen van Ermelo. Hij volgt hiermee Martin van Meel op, de vorige winnaar.

Bij het ONK Poker wordt Texas Hold em No Limit als speltype gespeelt. Er verschenen 311 deelnemers aan de start en na bijna tien uur spelen was er een winnaar in Hotel De Heerlickheijd van Ermelo: Jeroen van Dijk uit Lelystad werd als winnaar uitgeroepen van de Kick off van het ONK Poker.
Om 12.30 uur was de officiële starttijd van het toernooi. Meer dan 300 spelers verzamelden zich in de pokerzaal, waar dit seizoen alle tafels beneden waren neergezet. Onder de deelnemers waren onder andere de Nederlands Kampioen Martin van Meel en de runner up Jakob Kerkhoff, maar ook de winnaar van 2018 LoesDL en voormalig kampioenen Guy van Ginderen en Dan Korver. Tijdens de openingsceremonie was er nog een uniek momentje te beleven. Jasmijn werd door haar vriend Konah Koster ten huwelijk gevraagd! En ze zei natuurlijk ‘Ja!’.

Prijzen

Het deelnemersaantal van 311 spelers betekent dat er 36 spelers in de prijzen kwamen. De nummers 21 t/m 36 kregen een wildcard, de nummers 5 t/m 20 een halve finale ticket, en de nummer 1 t/m 4 een finaleticket. Uiteindelijk begon om 21.30 uur de finaletafel met Ruud van Doorn, Carlo Wolters, Joris van Ooijen, Jeroen van Dijk, Martijn van Veen, Ben Schot, Frank Schaaij, René Krol en Huig van Duijvenvoorde. Alle spelers waren al verzekerd van een plek in de halve finale. De top 4 zou zich direct voor de landelijke finale plaatsen en alleen de winnaar mag natuurlijk een jaar lang de titel Pokerkampioen van Ermelo’ dragen. Uiteindelijk bleek Jeroen van Dijk de sterkste en hij werd daarna gehuldigd tot Ermelo’s Pokerkkampioen.

Uitslag

De uitslag van de laatste ronde werd: René Krol 9e, Joris van Ooijen 8e, Ben Schot 7e, Martijn van Veen 6e, Ruud van Doorn 5e, Huig van Duijvenvoorde 4e, Frank Schaaij 3e, Carlo Wolters werd tweede en winnaar Jeroen van Dijk.
De volgende ronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker, het Pokerkampioenschap van Ospel wordt gespeeld op woensdag11 september 2019 om 19:00 uur in Café de Prins.