Ook RaboRandmerencirsuit vervalt

ERMELO - Het leek allemaal zo voorspoedig te gaan: de jubileumeditie van de Halve Marathon Ermelo, die voor 6 juni staat gepland. Totdat het Coronacrisis roet in het eten gooide. Daarom heeft het bestuur van de stichting HME gisteravond dan ook besloten de tiende editie af te gelasten.

Een grote domper. ,,Niet alleen voor ons, maar ook voor de deelnemers, waarvan er zich al bijna tweehonderd hadden ingeschreven,’’ vertelt voorzitter Bas-Jan Stoute. ,,En wat te denken van allen vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen?’’ Maar Stoute relativeert de keuze ook: ,,Het is natuurlijk veel erger voor de mensen die direct schade ondervinden door deze crisis.’’ Hij denkt hierbij aan de mensen die getroffen zijn door het Coronavirus, de ondernemers die hun bedrijven moeten sluiten en iedereen die last van deze crisis ondervindt. Het bestuur heeft iedereen die bij het evenement betrokken is een brief gestuurd. ‘Wij beseffen dat het een enorme tegenvaller is voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de lopers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staat voor ons voorop. Door het tijdig afgelasten van het evenement voorkomen we kosten voor de deelnemers, sponsoren en de organisatie. Daarmee denken ook aan onze sponsoren die door het Coronavirus mogelijk de prioriteit binnen hun eigen organisatie moeten leggen. Wij hopen op een ieders begrip en kijken uit naar onze jubileum editie in 2021’.

Randmerencircuit

Afgelopen zaterdag zou de Broekhuis Halve Marathon Harderwijk plaatsvinden, echter ook dit evenement werd afgelast. De organisatie besloot om dit evenement niet te verplaatsen naar een latere datum, maar ook geen nieuwe Halve Marathon te organiseren. De volgende Broekhuis Halve Marathon Harderwijk zal daarom plaatsvinden op 13 maart 2021. Het is nog onduidelijk of de Halve van Nijkerk, van 18 april doorgang zal vinden. Vooralsnog heeft de organisatie van dit evenement hierover nog geen besluit genomen. Ook over de Putter Power Run, die op 9 mei plaats vind is nog geen besluit genomen, maar de verwachting is dat deze ook zal worden afgelast. De organisatie van de 36e Eemmeerloop van zaterdag 16 mei 2020 heeft ook nog niet gecommuniceerd. Naast de Halve Marathon Ermelo vormen deze regiolopen het RaboRandmerencircuit. Door het uitvallen van de Halve van Harderwijk en Ermelo, en de verwachting dat gezien de ontwikkelingen van de Coronacrisis, de andere drie loopevenementen ook niet zullen doorgaan. Daardoor komt eveneens het RaboRandmerencircuit te vervallen.