Nijland tekent contract

ERMELO – Stef Nijland, de 31-jarige aanvallende middenvelder van De Graafschap, komt DVS'33 Ermelo versterken. Hij tekent een contract voor één seizoen.

De in Deventer woonachtige Nijland doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en ging op jonge leeftijd naar PSV. Tijdens zijn verblijf bij PSV werd hij korte periodes verhuurd aan Willem II, NEC en Brisbane Roar. Na die periode stond hij vijf seizoenen onder contract bij PEC Zwolle en speelde hij de afgelopen twee jaar voor De Graafschap in Doetinchem.

Trainersopleiding

De middenvelder gaat zich tegelijkertijd richten op het trainerschap door komend seizoen de trainersopleiding te gaan volgen. Mogelijk kan hij zijn stage ook binnen de Ermelose voetbalvereniging lopen. Vanaf maandag 3 augustus traint hij mee met de A-selectie. De Technische Commissie maakte eerder al bekend dat Benjamin Roemeon zijn contract heeft verlengd tot en met medio 2024. De publiekslieveling had nog een contract voor komend seizoen, maar daar zijn nu dus nog minimaal drie seizoenen aan toegevoegd. Vanmiddag start DVS’33 Ermelo een oefenreeks tegen de Tweededivisionist AFC in Amsterdam na een gedwongen rustperiode van vier maanden. Stef Nijland zal daarbij nog niet in het veld te zien zijn.