Keuze wordt moeilijk voor trainer Peter Wesselink

ERMELO – DVS’33 Ermelo heeft, op het in aanbouw zijnde nieuwe sportpark van AFC in Amsterdam, met 1-2 gewonnen tegen de ploeg uit de Tweede Divisie. De zegen was niet onterecht. Op de openingsfase van zowel de eerste als tweede helft na, hadden de Geelzwarten het beste van het spel.

Mooi was dat ‘man of the match’ Maarten van Dijk een kwartier voor tijd de 1-2 binnenschoot. Van Dijk (18) was vorig jaar nog actief bij de Jo-19 en kreeg van trainer Peter Wesselink een hele wedstrijd om zich te tonen. En dat deed de jonge middenvelder met verve. Positioneel sterk werd hij in de eerste helft nog weleens overgeslagen maar hij deed weinig fout en kon zijn directe tegenstander prima aan. Ook spits Quincy Veenhof bleef negentig minuten staan en ook hij liet een uitstekende indruk achter. Na een stormachtig begin van AFC, dat speelde zonder sterspelers Kenny en Yordi Teijsse, was het Olivier Pilon die na een knappe actie van Veenhof, de bal net niet goed kreeg om de 0-1 aan te tekenen. Dat deed hij wel in de twintigste minuut.

Kluts

DVS’33 kwam er een aantal keer sterk uit en Pilon appelleerde na een solo naar een penalty. De bal moest echter net buiten de zestien op de achterlijn te worden neergelegd. Veenhof nam hem hard op de goal en na een kluts stond Pilon op de goede plek. AFC kwam een aantal keer gevaarlijk door maar de verdediging, met Finn Kluiver, Jeremy Jonker, Luuk Oosterling en Sten Vreekamp, bleef vrij eenvoudig overeind. Met ‘good-old’ Sjaak Swart als aandachtige toeschouwer kregen de Ermeloërs het spel steeds meer onder controle waarbij Adriaan Kruisheer de lijnen uitzette.

Weergaloos

In de tweede helft werd het team uit Ermelo op negen plaatsen gewijzigd. Zeker in het begin was het even zoeken naar de organisatie ook omdat AFC weer furieus uit de statblokken kwam. Bouwman raakte het zicht op de bal even kwijt wat doelman Thodorie Velenas tot een weergaloze redding noopte, maar in de return was hij machteloos. Langzaam maar zeker kreeg DVS’33 weer vat op het spel mede doordat Ali Akla met grote verbetenheid van zich deed spreken. Een prachtige aanval met veel getik, eindigde op een breedtebal op Maarten van Dijk die van twintig meter gericht de hoek zocht en de doelman kansloos liet.

Knap lastig

DVS’33 Ermelo bleef de gevaarlijkste ploeg, zeker omdat er ruimte kwam. Na een prachtige combinatie tikte Akla in, maar Roemeon gaf echter in buitenspelpositie het laatste tikje waardoor de 1-3 uitbleef. Natuurlijk is en blijft het een oefenwedstrijd met aan Amsterdamse zijde, zeker in de tweede helft veel mutaties. Maar duidelijk werd wel dat de ruim twintig spelers het trainer Wesselink knap lastig gaan maken. Daarbij komt ook nog dat Stef Nijland, zaterdag aandachtig toeschouwer, vanaf maandag aansluit in de selectie.