Online finale in verband met Corona

ERMELO – Vorig jaar november kondigde de organisatie van ONK Poker al aan dat er een in het nieuwe seizoen 2020-2021 een wijziging zou plaatsvinden. En daarmee bedoelden ze niet de Corona, want dat had niemand voorzien. Maar, hierdoor wordt de finale van seizoen 2019-2020 wel anders, het wordt nu online gespeeld. Op zaterdag 4 en zondag 5 september vindt de finale van dit zesde seizoen plaats en er hebben zich 329 finalisten geplaatst, waaronder vijf Ermeloërs.

Zoals gezegd zitten er vijf Ermeloërs in de finale, dit zijn Michel Bakkenes, Wilco de Boer, Esmay Porte, Maarten van Schalm en Mark Tukker. ,,Ik heb een keer of elf meegedaan en dat ging wel aardig,’’ vertelt Mark Tukker. ,,Ik heb één directe finaleticket gewonnen, maar ook een halve ticket en een paar wild-cards.’’ Tukker speelt niet zo heel vaak, maar doordat hij veel op reis is in verband met z’n werk, bezoekt hij nog wel eens een casino of speelt een toernooitje. ,,Vorig jaar won ik zo ook een toernooi in Zagreb.’’ Volgens Tukker is het leukste poker een avondje met vrienden aan de keukentafel. ,,Maar dan is nu natuurlijk lastig met die Corona.’’ Tukker vindt kaartspelen in het algemeen erg leuk, maar zijn voorkeur ligt bij Texas Holdempoker. ,,Er zit echt van alles in en ik begin het redelijk te snappen, maar ik doe het te weinig om echt goed te worden. Geduld is een belangrijke eigenschap die nodig is bij poker en dat is niet echt mijn sterkste punt maar het spelletje blijft geweldig.’’

BN-ers

Er doen ook een aantal bekende Nederlanders mee aan de finale ONK Poker. Dat Alberto Stegeman een liefhebber van poker is weten de meeste mensen inmiddels wel, maar het is wel de eerste keer dat hij zich weet te kwalificeren voor de laatste ronde van het ONK Poker. Stegeman is echter niet de enige bekende naam in de finale, ook ex prof-darter Co Stompé uit Lelystad heeft de finale weten te bereiken. En uiteraard nemen ook Martin van Meel uit Langeweg, de winnaar van 2019, en Dan Korver uit Velserbroek, de winnaar van 2018 deel aan deze finale. ,,Het mooie is dat echt iedereen van iedereen kan winnen, al zijn het wel vaak dezelfde namen die hoog eindigen. De mannen van ONK hebben hun zaakjes echt prima voor elkaar en ik blijf zo af en toe meespelen met de online toernooien! Ik ben erg benieuwd hoe ik het er in de finale ga afbrengen. Ik ga er voor,’’ vertelt Tukker enthousiast.