WerkCentraal

Kaarten bijna uitverkocht

ERMELO – Afgelopen week werden op het station in Ermelo filmopnames gemaakt. De crew maakte de laatste beelden die nodig zijn voor de theaterwandeling Spoor van Verzet. De acteurs zijn er helemaal klaar voor en de kaarten voor komend weekend zijn bijna uitverkocht.

Voor Ermelo is het een nieuwkomer op de evenementenagenda, een wandeling met een historisch verhaal. ,,We hadden dit voorjaar hele toffe dingen gepland in het kader van 75 jaar bevrijding,” vertelt museumdirecteur Germa Greving. Zij is een van de gangmakers van de theaterwandeling. ,,Door corona gingen veel activiteiten niet door. Maar we wilden vooral kijken naar wat er nog wel kan.” Het museum is bijna drie jaar geleden begonnen met het onderzoek naar de kinderbrieven van twee Joodse kinderen Eva en Bram Beem. ,,Het is een bijzonder verhaal waar we een prachtige tentoonstelling over hebben gemaakt,” aldus Greving. In april maakte ze samen met HD-Rent er een indrukwekkende documentaire over. Die samenwerking is ook de basis van de theaterwandeling,” zo vertelt Greving. ,,En de acteurs zijn natuurlijk ook onmisbaar in dit verhaal.”

Nieuwe producten

Het is een vreemd jaar. Dat zorgt ook voor creativiteit en nieuwe samenwerkingen. ,,Dat leidt tot nieuwe producten,” zo weten de organisatoren. De theaterwandeling Spoor van Verzet speelt zich af in de buitenlucht. ,,Het is een zoektocht naar meneer Swart. Wandelaars lopen in zijn voetsporen en ontdekken historische feiten uit de Tweede Wereldoorlog. Het spannende is dat je eigenlijk niet weet wie je nu wel en niet kunt vertrouwen.” Greving is helemaal enthousiast. ,,De kostuums zijn gepast en nu is het hopen dat het een beetje droog blijft.”

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen starten de deelnemers in kleine groepen. Om praktische redenen is het dan ook alleen mogelijk om kaarten te reserveren via de website. ,,Alleen zo kunnen we het aantal mensen onder controle houden,” aldus Greving. De wandeling duurt ongeveer 75 minuten. www.hetpakhuisermelo.nl of bestel hier