Sportieve activiteiten tijdens lockdown

ERMELO - De deelnemers aan de Wintergames hadden vaak weer een eerste fysieke contactmoment waarin ze plezier beleefden met leeftijdsgenoten. Ook bleek dat voor de meeste dit het eerste sportieve activiteit was sinds de aanhoudende lockdown. Daaruit blijkt eens temeer dat dit soort activiteiten voor jongeren echt heel hard nodig zijn. Interactie Sportbedrijf Ermelo organiseert  daarom op 12 en 13 februari de tweede editie. Doel is extra sport- en spelactiviteiten te verzorgen en jongeren te motiveren in beweging te komen.

Dat de coronamaatregelen een negatief effect hebben op de fysieke en psychische gezondheid van jongeren, wordt vaak zwaar onderschat. De Wintergames hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset deze donkere wintermaanden door te laten komen. De activiteiten kunnen doorgang vinden omdat jongeren tot achttien jaar wel buiten mogen sporten en bewegen in teamverband. Zij hoeven ook geen anderhalve meter afstand in acht te nemen. Wintergames is een initiatief van Johan Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Sociaal werk Nederland en wordt gefinancierd door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vanzelfsprekend gelden de RIVM-maatregelen.

Op 12 februari is er van 15:00 tot 17:00 uur Archery Tag, op 13 februari van 10:00 tot 13:00 uur Archery Tag en/of Pumptrack. Aanmelden kan door hier te klikken.