Samen genieten van omgeving en horeca

ERMELO – Terwijl iedereen zich opmaakt voor extreem winters weer, gaat de ticketverkoop van de 'Was het maar weer Voorjaar Tour' van start. Omdat veel mensen misgrepen tijdens de Valentijn on Tour, de kaarten waren binnen no-time uitverkocht, organiseren de ondernemers een nieuw evenement.

Op zondag 14 maart kunnen mensen genieten van de eerste lentetrekjes in het landschap, de lammetjes in de wei en de magnolia in knop. Maak een autotour door de omgeving en geniet, maar steun tegelijkertijd ook de deelnemende Ermelose horecabedrijven. ,,Hoe leuk is het om samen een rondrit te maken en onderweg bij de lokale horeca allerlei kleine gerechtjes aangeboden te krijgen!” zegt organisator Bert Onderweegs. ,,Een geheel coronaproof concept. We gaan er vanuit dat de horeca in maart nog niet veel mag, maar take away mag wel.” De route is ongeveer veertig kilometer lang. ,,Zo ben je er twee uur lekker tussenuit.” De organisatoren hebben voor leuke binnenweggetjes gekozen, want het moet wel een beetje ontspannen en romantisch zijn. Onderweg komen de deelnemers langs verschillende restaurants waar men een gerechtje krijgt aangereikt door het open autoraam. ,,Uiteraard verklappen we nog niet wat er geserveerd gaat worden,” zegt mede-organisator Gert Hofsink. ,,Ga er maar van uit dat elk restaurant haar visitekaartje wil afgeven.”

Kaarten

De 'Was het maar weer Voorjaar Tour' vindt plaats op zondagmiddag 14 maart en deelname aan deze tour kost € 57,50 per persoon. Dit bedrag komt ten goede aan de horeca. Kaarten zijn  hier te bestellen.