Ondanks regen was het enthousiasme groot

ERMELO – ,,Het smaakt naar meer,” zegt museumdirecteur Germa Greving enthousiast na afloop van een hele dag Cultuur & Frituur. ,,Hier waren we allemaal echt aan toe.”

Het museum is al maanden gesloten vanwege de COVID-19 maatregelen. ,,Natuurlijk wordt er achter de schermen hard gewerkt, maar we missen de bezoekers,” aldus de museumdirecteur. Een vijftal culturele organisaties organiseerden donderdag een cultureel snackmenu. Daarnaast zorgde Brasserie de Volksmond voor de echte snack. Ook het ijsje van Ijssalon Torino viel goed in de smaak.

Honger

De culturele organisaties hebben zich de afgelopen tijd goed aangepast om hun publiek digitaal te bereiken. Toch is dat geen vervanging voor een bezoek, een les op school of een workshop. ,,Mensen hadden gewoon 'honger' naar iets leuks,” grapt Greving. ,,Ondanks de regen was iedereen blij dat er iets georganiseerd werd.” Tegelijkertijd zorgt zo'n dag voor zichtbaarheid voor de deelnemende organisaties. Zo was er op het Molenaarsplein van alles te doen in Romeinse sferen, konden de deelnemers warm worden door mee te klappen bij de bodypercussionist (CultuurKust) en ging iedereen creatief aan de slag bij StEK en Leonardo da Vinci.

Tante Jo

Ook Tante Jo zette de bloemetjes buiten. Middenin de Stationsstraat mochten jong en oud bossen bloemen vangen met een vangspel. ,,Het was gewoon een feestje,” vertelt Tante Jo na afloop. Ook het bingospel, waarvan de nummertjes verstopt waren in de etalages, was een groot succes. ,,We hebben voorlopig nog te maken met de coronaregels. Daarom is Cultuur & Frituur een mooi alternatief,” besluit Greving. Een vervolg van dit evenement is dan ook zeer waarschijnlijk.