Gelderse Natuurfotowedstrijd van start

ERMELO/ REGIO - BuitenGewoon, Geldersch Landschap en Kasteelen en de Provincie Gelderland hebben het startsein gegeven voor de jaarlijkse wedstrijd, waarin ze op zoek gaan naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar. Van 1 t/m 31 mei kunnen deelnemers via de website van BuitenGewoon foto’s insturen in de categorieen landschap, macro, dieren, vogels en de natuur dichtbij, wat tevens het jaarthema is. 

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit Jennie Burgers, redactielid van magazine Mooi Gelderland, en natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek. Voor iedere categorie worden tien kanshebbers gekozen die kans maken op de volgende prijzen: winnaar per categorie, de juryprijs en de publieksprijs. Tijdens de prijsuitreiking op zondag 5 september zal de jury nog een extra prijs bekend maken. De winnaar van de juryprijs wint een exclusieve privé masterclass naar keuze (landschap, macro of nachtfotografie) en een publicatie in het magazine.

Publieksprijs

Van 28 juni t/m 1 september kan het publiek stemmen op de 50 geselecteerde foto’s. De inzending met de meeste stemmen zal worden afgedrukt op hoogwaardig materiaal in groot formaat. De winnende foto’s van de vijf categorieën tenslotte zullen worden opgenomen als ansichtkaart in de Geldersch Landschap en Kasteelen kalender 2022. De drie favorieten per categorie en de winnaar van de publieksprijs zijn na de uitreiking als reizende expositie in de provincie te zien. Het aanmeldformulier vind je hier.