Open Huis Volksuniversiteit

ERMELO - Vuvera zal binnenkort het gebouw aan de Kozakkenkamp verlaten omdat op die plek tien woningen worden gebouwd. De Volksuniversiteit verhuist naar het voormalige schoolgebouw aan de Cronjéstraat in Ermelo. Gisteren werd op het gemeentehuis van Ermelo een nieuw huurcontract getekend door wethouder Laurens Klappe, Vuvera voorzitter Ida Stoevelaar en algemeen coördinator Henk Schuurman.

Een drukke tijd breekt aan voor Volksuniversiteit Vuvera Veluwerand in Ermelo. In overleg met de gemeente Ermelo zijn drie mogelijke locaties bekeken. Het gaat om De Dialoog aan het Raadhuisplein, het pand van ateliers en galerie Leonardo da Vinci aan de Kerklaan en voormalige Daltonschool De Vlinderboom aan de Cronjéstraat. De keuze is gevallen op laatstgenoemde locatie. Hier kan de Volksuniversiteit in ieder geval drie jaar blijven.

Open Huis

In Ermelo heeft Vuvera afgelopen seizoen aan ruim vijfhonderd mensen cursussen aangeboden. Ook in Harderwijk (De Kiekmure) en Putten (Stroud) zijn regelmatig activiteiten geweest. Ruim een half jaar verkeerde de stichting in onzekerheid over een nieuwe locatie: In december 2016 kreeg men de melding dat er concrete plannen lagen voor woningbouw op de huidige plek van het Palet. Nu is aan die onzekerheid een einde gekomen en kijkt Vuvera weer vooruit. De komende maanden zal veel tijd en energie gestoken worden in het herinrichten en verbouwen van de Vlinderboom, het opruimen, inpakken en verhuizen van het Palet naar de nieuwe locatie, die ‘het Nieuwe Palet’ gaat heten. Het Open Huis van Vuvera, die op 24 augustus 2017 gepland staat, vindt plaats op deze nieuwe locatie aan de Cronjéstraat 46 in Ermelo. ,,Dit doen we natuurlijk op feestelijke wijze," meldt Stoevelaar, blij met het nieuwe onderkomen.