Verzorgingspost bij Het Roode Koper

 ERMELO - Zaterdag 7 oktober is het weer zover, dan start de Veluwse Wieler Vereniging traditiegetrouw met haar ATB-tochten. Dat deze tochten een groot succes zijn, bleek wel uit het aantal deelnemers in 2016, namelijk 2700 fietsers crosten vanuit Ermelo over de Veluwe. 

De Veluwse Wieler Vereniging organiseert elk jaar drie Ermelose ATB-tochten en ze zijn er dit jaar in geslaagd een route uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren. Dit kon alleen dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo. Bij de tochten is er keuze uit drie afstanden; 30, 45 en 60 kilometer. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB’en. De starttijd voor deze drie afstanden is tussen 09.00 - 10.30 uur. Kosten voor NTFU leden vier euro, niet-leden betalen vijf euor voor de 30km. De andere afstanden kosten zes euro en de jeugd t/m 16 jaar rijdt gratis mee.

Michelinster

Alleen op 7 oktober is er nog een extra afstand toegevoegd. De Veluws Taaiste van 100 km, een echte ATB-marathon. De starttijd voor deze afstand is tussen 08.00-09.00 uur. De kosten zijn voor NTFU leden negen euro. Voor niet NTFU leden bedragen de kosten twaalf euro. Een extra bijzonderheid is dat de route van deze tocht langs Hotel Landgoed Het Roode Koper gaat. Dit, met een Michelinster bekroonde restaurant behoeft eigenlijk geen introductie. Zij zullen voor hun hotel een verzorgingspost ingericht hebben. De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag bewaakt worden. Veel aandacht is er ook weer besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men twee verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om uw fiets schoon te laten spuiten. Start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66. De tweede en derde ATB-tochten worden verreden op zaterdag 11 november en 9 december. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl