Tweede Ermelose Natuurwerkdag op Leuvenumscheveld

ERMELO - Op zaterdag 4 november worden er tijdens de tweede Ermelose Natuurwerkdag duizend eiken geplant op het Leuvenumscheveld om de daar al deels aanwezige houtwal te versterken.

Twee raadsleden, Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo) en Bea van ’t Hul (Progressief Ermelo), organiseren voor de tweede maal deze Ermelose Natuurwerkdag. ,,Vorig jaar was het een groot succes," vertelt Van ’t Hul. ,,Dat verdient een vervolg,” vult Van Veen aan. Werd er vorig jaar voornamelijk jong opschot verwijderd om het heidelandschap van het Speulderveld te herstellen, dit jaar gaan er juist boompjes geplant worden.

Houtwal

De duizend eiken worden geplant op het Leuvenumscheveld, op de grens tussen Speuld en Leuvenum met als doel de deels al aanwezige (open) houtwal te versterken. ,,Zo’n houtwal is landschappelijk en ecologisch van bijzondere betekenis omdat het een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten herbergt," weet Van Veen, die in zijn vrijetijd veel rondleidingen door de natuur verzorgt. ,,In Ermelo willen wij goed zorgen voor de natuur die de Veluwe rijk is,” stelt ook Van ’t Hul. Het initiatief om de Natuurwerkdag in Ermelo te organiseren draagt volgens de twee raadsleden daaraan bij. Wie wil meehelpen, kan zich aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/Houtwal-versterken-leuvenemscheveld. Het begint om 9.45 en duurt tot 13.30 uur. Koffie, thee en lunch worden verzorgd. Gereedschap is aanwezig.