Onder begeleiding werken aan een gezonde conditie

ERMELO - Binnenkort start de training voor de Gezond Veluwe Challenge die van 2 juli t/m 7 juli wordt gehouden! Mensen met diabetes, COPD, overgewicht of om welke reden dan ook geen goede conditie hebben kunnen onder begeleiding werken aan hun conditie en in juli meedoen aan de Challenge.

Een mooi initiatief van paramedische zorggroep FleGel en huisartsencoöperatie Medicamus. Het doel van de Gezond Veluwe Challenge is te ervaren dat de deelnemers met een klein beetje extra inspanning hun gezondheid kunnen verbeteren en dat ze zich fitter gaat voelen. Of iemand nou diabetes, COPD, etalagebenen, overgewicht heeft of om een andere reden niet goed in conditie is, iedereen is welkom! Juist om te laten ervaren dat voor iedereen gezond leven en verantwoord bewegen heel prettig kan zijn.

Afstand

De deelnemers kunnen de uitdaging aangaan om in juli gedurende een week een afstand te lopen die nu nog niet haalbaar is. Hier is natuurlijk training voor nodig. Om de Gezond Veluwe Challenge te kunnen lopen trainen de deelnemers van half april– eind juni 2018. Er wordt gestart met een afstand van 3 kilometer, dit moet aan het begin vol te houden zijn. Gedurende drie maanden wordt er twee dagen per week getraind om in de Challengeweek 6 dagen 10.000 stappen per dag te lopen. Dit kunnen de deelnemers natuurlijk alleen doen, maar bij eerder gehouden Challenges is gebleken dat het trainen in groepen elkaar motiveert om het vol te houden, juist als het even tegen zit. De deelnemers mogen natuurlijk familie of vrienden meenemen tijdens de wandelingen. 

Zelfmanagement

Het centrale thema van deze Challenge is zelfmanagement. Regelmatig sporten en bewegen helpt mensen zich beter, gezonder en zelfverzekerder te voelen. Oud-deelnemers van eerdere Challenges lopen nog steeds gezellig elke maandag en woensdag met elkaar en houden de spirit erin. De deelname is geheel gratis, wel is het de bedoeling dat de deelnemers zich inschrijven zodat er echt een groep gevormd wordt! Bij de wandeldagen worden de deelnemers afwisselend begeleid door fysiotherapeuten van Fysio-Ermelo Prins & Staal en Hokkeling & Huibers, praktijkondersteuners van de Ermelose huisartsen, diëtiste Henka Spriensma, ergotherapeut Marieke van Beek, buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt en ook oud-deelnemers van eerder gehouden Challenges geven act de presence.

Informatieavond

Maandag 26 maart 2018 is er een informatieavond voor geïnteresseerden in deze Challenge. Locatie: Fysiotherapie Hokkeling & Huibers, Badhuisweg 6, aanvang 20.00u. Voor vragen 0341-563777 en vraag naar Kevin Landman (fysiotherapeut Hokkeling & Huibers) of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.