Vragen uit de praktijk

ERMELO – Het Alzheimer Café van donderdag 5 april heeft als onderwerp: Dementie en intimiteit. Gastsprekers zijn Ell Pronk en Liesbeth Figge van de Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Seksualiteit en intimiteit is voor iedereen belangrijk, ook voor ouderen, en ook voor ouderen met dementie. Intimiteit kunnen delen is een belangrijk aspect voor partners om de zorg goed vol te houden. Liesbeth Figge is woonzorgbegeleider en Ell Pronk is verpleegkundige beiden bij de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zij gaan in op het thema Dementie en intimiteit aan de hand van enkele praktijksituaties. Zo bespreken zij bijvoorbeeld: Veranderen gevoelens wanneer je dementie hebt? Hoe ga je intiem om met je partner? Wat kan en mag na een opname? Ongetwijfeld levert dit veel vragen op, die met elkaar kunnen worden gedeeld.

Café

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider. Alzheimer Café Ermelo wordt iedere eerste donderdag van de maand gehouden in De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is om 19.00 uur open. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greetje Smid tel: 0341-354461 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.