Funshoppers kijken uit naar kringloopevenement

ERMELO - De 52e Boeldag wordt gehouden op zaterdag 1 september van 9.00 - 15.30 uur op het evenemententerrein aan de Groeneweg en in het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Om 14.00 uur begint de veiling in de Rehobothkerk.

Stichting Boeldag Comité Ermelo houdt vast aan tradities, maar kringloopspullen zijn hipper dan ooit. Klanten bezoeken de Boeldag veelal niet uit nood, het zijn vooral funshoppers. En die kunnen ook ditmaal rekenen op een grote diversiteit aan spullen. ,,Dit jaar willen we extra aandacht geven aan de veiling," vertelt bestuurslid Dick Hoogenboom. ,,We hebben een aantal bijzondere voorwerpen geselecteerd en die worden uitgelicht in de krant en op onze Facebooksite."

Op koers

Vrijwilligers gaan ook dit jaar aan de slag met het schikken van bloemstukken voor de verkoop. Daarnaast komt poppenspeler André Verhagen met zijn poppentheater het @penstaartje. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 3-6 jaar. De toegang is gratis. Naar verwachting zullen weer enorm veel mensen de Ermelose Boeldag bezoeken. ,,Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Ook de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat draait goed. De inkomsten van de winkel waren vorig jaar hoger dan daarvoor. Dit jaar zitten we op dezelfde koers," aldus Hoogenboom.

Ophaaldagen

Voor wie spullen heeft voor de Boeldag organiseert het Boeldag Comité werderom ophaaldagen op vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus. Tijdens één van deze twee dagen worden de spullen opgehaald bij mensen die zich van tevoren hebben aangemeld via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of tel: 06-12330270 / 0341-460119 Uitsluitend donderdag 23 augustus tussen 10.00 en 17.00 uur
De opbrengst van de Boeldag is bestemd voor de meewerkende kerken en andere goede doelen.