Moonlight Kanoën op de Kanovijver

ERMELO – Wie wil dat nou niet: Moonlight Kanoën! De Kanovijver zal op vrijdagavond 28 september met dit speciale evenement het zomerseizoen afsluiten. Maanlicht zorgt voor een feeërieke sfeer, heel anders dan overdag.

Organisator Rowan van de Pol liep na sluitingstijd over het terrein en zag de lichtmasten. ,,Ik bedacht toen dat het best zonde was dat deze lampen in de zomer nooit gebruikt werden. Al snel ontstond het idee om een keer ’s avonds open te gaan,” vertelt Van de Pol. Maar om Moonlight Kanoën sfeervol te krijgen, moest de organisatie wachten tot september. ,,Anders is het gewoon te lang licht.” Het plan is om er echt iets sprookjesachtig van te maken. Met speciale lampen zullen bomen worden uitgelicht en het wordt feestelijk aangekleed. ,,Hiermee sluiten we ons 85-jarig jubileum af,” aldus Van de Pol. ,,Het begon met een mooi jubileumboekje. Dat heeft me geïnspireerd om na te denken over de toekomst en mogelijkheden voor deze prachtige locatie.”

Extra feestelijk

Op vrijdagavond 28 september openen de hekken om 19.00 uur voor iedereen om te varen en te spelen op het terrein. Wie een opblaasdier heeft of een boot mag die meebrengen. Ook hoopt Rowan van de Pol dat kinderen extra feestelijk (verlicht) komen. ,,Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan neon breekstaafjes. Water en batterijen gaat namelijk niet zo goed samen,” lacht hij. Voor iedereen is het gratis entree. Ook de Gondelier is geopend voor een hapje en een drankje. Het feest eindigt om 22.00 uur. ,,We hopen natuurlijk op goed weer, want dat is wel nodig. Mocht het onverhoopt slecht weer worden, dan zijn we genoodzaakt dit evenement af te lasten.” Voorlopig lijkt het erop dat er nog wat nazomerweer aan te komen. Dus Van de Pol rekent op een feestelijke afsluiting van het seizoen wat bij succes uit kan groeien tot een nieuwe traditie.