Vuursche Valleitocht voor het betere klimwerk

ERMELO - Op zaterdag 6 juli wordt de jaarlijkse Vuursche Vallei Tocht vanuit Ermelo verreden. Liefhebbers van polderracen, crossen door de bossen én het betere klimwerk halen hun wielerhart op tijdens deze tocht. De historische polder Arkemheen en het bosgebied bij Lage Vuursche zijn vaste elementen op alle afstanden, net als het afwisselende landschap van de Veluwe.

Ook dit jaar kan men kiezen uit drie afstanden, te weten: 160 km, 115 km en 75 km. De 115 km en 160 km routes gaan via de Arkemheense polder naar de Lage Vuursche. Hierna volgt de 160 km route een lus over delen van de Utrechtse Heuvelrug met als serieuze kuitenbijter de Amerongse Berg, en gaat terug via de Gelderse vallei en Achterveld. De 115 km route gaat terug via de Treek en Achterveld. De 75 km route brengt de deelnemers langs veel mooie plekjes richting Kootwijkerbroek en gaat terug via Achterveld. Deze afstand is bestemd voor de recreatieve fietser en de sportieve fietser met wat minder tijd. 

Vanwege de prachtige routes, uitstekende verzorging onderweg en de gezellige start/finish accommodatie staat de Vuursche Vallei Tocht al jaren garant voor een geslaagde fietsdag. Alle route’s zijn volledig uitgepijld, gedrukte versies bij de start. De VVT voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU, met trots dragen zij het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld. 

De afstanden en starttijden zijn: 160 km 08.00 – 09.00 uur, 115 km 08.00 – 10.00 uur, 75 km 08.00 – 10.00 uur. Start en finish bij ‘De Muzenhof’, Leuvenumseweg 66, Ermelo. Kleed- en douchegelegenheid zijn aanwezig. Uitstekende begeleiding en verzorging onderweg. www.vwv-ermelo.nl