Openluchtconcert met laagdrempelig programma

ERMELO/PUTTEN - Het Holland Symfonie Orkest repeteert weer volop om op vrijdag 30 augustus opnieuw een onvergetelijk concert te verzorgen op landgoed Oud Groevenbeek. Dit klassieke openluchtconcert zal voor de zesde maal worden georganiseerd. Groevenbeek Klassiek kenmerkt zich door een laagdrempelig programma, zorgvuldig samengesteld voor een publiek van jong tot oud.

Het programma bevat stukken van componisten als Beethoven, Ravel, Dvořák en Haydn. Vanaf 20:15 uur zal het Holland Symfonie Orkest, onder leiding van Wim van Herk, bezoekers meenemen op een muzikale reis. Ze worden bijgestaan door solisten Lestari Scholtens (piano), Bob van der Ent (viool) en Satriya Krisna (tenor). Het gratis concert belooft een prachtige afsluiting van de zomervakantie te worden.

Partners gezocht

Om de uitvoering van Groevenbeek Klassiek gratis toegankelijk te houden werkt stichting Groevenbeek Klassiek elk jaar nauw samen met partners in financiële en materiële zin. ,,De partners zijn degenen die het concert elk jaar weer mogelijk maken en wij doen er dan ook alles aan om van elk partnerschap een echte samenwerking te maken," aldus concertorganisator en aanspreekpunt Bart Willemsen. Ook dit jaar is de stichting nog op zoek naar partners die hun maatschappelijke betrokkenheid willen benadrukken door samen te werken.

Geen kinderprogramma

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, is er geen speciaal programma voor de kinderen van de basisscholen. ,,Dit lukt niet in verband met de late vakantieperiode van de basisscholen in Putten en Ermelo," meldt Willemsen. ,,Natuurlijk hopen we dat we volgend jaar 'gewoon' weer een kinderprogramma kunnen organiseren." 

Ongedwongen sfeer

Duizenden (klap)stoelen, zelf meegebrachte drankjes en versnaperingen, prachtige verlichting, professionele musici én een enthousiast publiek van verschillende leeftijden: dat is Groevenbeek Klassiek. Stichting Groevenbeek Klassiek hoopt bezoekers op 30 augustus een gedenkwaardige avond te bezorgen. Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom het concert of meer informatie vinden over een partnerschap kan via www.groevenbeekklassiek.nl.

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart Willemsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06 – 55 16 86 40.