Uitvoering van werk grote componisten

Ermelo - Dinsdagavond 9 juli treden Gusanne van den Brink, sopraan, Willem-Jan Visser, trompet en Bart Willemsen, piano en orgel op in de Oude Kerk. Zij spelen muziek van heel verschillende componisten uit Europa.

Op het programma staan werken voor zang, piano en trompet van de componist Henry Purcell, Georg Friedrich Händel en de Italiaanse componist Antonio Vivaldi. Willem-Jan Visser zal een solowerk voor trompet uitvoeren, namelijk Plog Postcards . Gusanne van den Brink zingt mooie liederen van de Oostenrijkse componist Franz Schubert en ook van de Franse componisten Claude Debussy Debussy en Gabriel Fauré. Ook zal zij 2 liederen uit de Phantom of the Opera zingen. De pianobegeleiding neemt Bart Willemsen voor zijn rekening. Voor trompet en piano zullen stukken worden gespeeld van Schubert en Fauré. Daarnaast zal Bart Willemsen enkele werken spelen op het uit 1825 daterende Bätz-orgel., namelijk van Buxtehude en Krieger. Het Ermelose orgel is één van de 5 orgels in de Rococo-stijl, die er van de Utrechtse orgelbouwer Bätz nog in Nederland te vinden zijn en staat op de monumentenlijst.
Oorspronkelijk stond dit orgel in de kapel van het Sint Jacobsgasthuis in Brielle. Het is in 1973 overgebracht naar de Oude Kerk in Ermelo. Het concert is gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een collecte gehouden.