'Ermelo is kleurrijk en dat mag gezien worden'

ERMELO - Donderdagavond 10 oktober wordt voor de 5e keer het Ermelodiner gehouden. Dit diner is een variant op het nationaal integratiediner dat jaarlijks georganiseerd wordt voor mensen vanuit verschillende culturen. In Ermelo wil het Leefbaarheidsteam mensen de gelegenheid geven anderen te ontmoeten en te leren kennen. Niet alleen vanuit verschillende culturen, maar ook vanuit verschillende leeftijdscategorieën, visies, geloven, leefsituaties en gezondheidssituaties.

,,Ermelo is kleurrijk en dat mag gezien worden," zegt Jolanda Molenmaker, opbouwwerker van het Leefbaarheidsteam. Een betrokken inwoonster van Ermelo lanceerde samen met dit team vijf jaar geleden het Ermelodiner in de hoop dat meer organisaties en groepen bewoners dit initiatief willen uitbreiden. Inmiddels is het een jaarlijks terugkerende activiteit. De afgelopen jaren hebben steeds andere betrokken inwoners en organisaties samengewerkt om het Ermelodiner succesvol te maken.

De Oude School

Om het vijfjarig jubileum groots te kunnen vieren, slaan diverse organisaties de handen ineen. Vorig jaar waren er zo’n 70 genodigden. Dit jaar stelt ’s Heeren Loo het restaurant ‘De Oude School’ beschikbaar waardoor er plaats is voor nog meer gasten, in totaal zo’n 100. Naast ’s Heeren Loo en het Leefbaarheidsteam Ermelo zijn de volgende organisaties betrokken bij de organisatie: inloophuis de Parasol, Present Ermelo, Vluchtelingenwerk Ermelo, Welzijn Ermelo, de Westerkerk en Wijkvereniging Ermelo West.

Gerechten proeven

Voor het Ermelodiner maken alle genodigden een gerecht dat past bij de eigen achtergrond. Alle gerechten worden geserveerd op een buffet zodat er gezamenlijk geproefd en gegeten kan worden. Op die manier draagt iedereen bij aan het buffet en kan het Ermelodiner gratis aangeboden worden. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.leefbaarheidsteamermelo.nl. In verband met het aantal stoelen is aanmelden verplicht. Dit kan tot uiterlijk 2 oktober.