Kinderboekenweek thema: Reis mee

ERMELO - Riemer & Walinga Boekverkoopers organiseert samen met de Bibliotheek Noordwest Veluwe de kindervoorstelling 'De kleine groene koffer' van Theater Brillekip. De voorstelling, die gaat over een klein groen koffertje dat op reis gaat, sluit helemaal aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Samen met een buschauffeur vertrekken de deelnemers op 5 oktober om 13.30 vanaf de boekhandel naar de Bibliotheek waar de voorstelling plaats zal vinden. Theater Brillekip maakte een bewerking van het bijzondere prentenboek 'Klein groen koffertje'. Het grappige theatergezelschap hoopt hierdoor weer eens een andere kant van Brillekip te laten zien. En natuurlijk zitten er weer doldwaze typetjes in de show die de kinderen meenemen in het verhaal.

Fantasie

Bij Riemer & Walinga, Boekverkoopers gaan kinderen tijdens de Kinderboekenweek testen hoe verschillende plaatjes er eigenlijk uitzien. Iedereen kan meedoen met de Fantasie Tekenwedstrijd. Naast de tekenwedstrijd kun je tijdens de Kinderboekenweek – die dit jaar van 2 t/m 12 oktober duurt - ook weer meedoen met de jaarlijkse speurtocht. ,,En dit jaar mag je niet alleen een klein cadeautje voor jezelf uitzoeken! Als je alles gevonden hebt maar kun je ook nog jouw school helpen om een schoolreisje naar het Dolfinarium te winnen," vertelt Elise Walinga, eigenaar van de Ermelose boekwinkel.   

Vervoer

Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal tijdens de Kinderboekenweek. De bibliotheek neemt kinderen mee op een reis waarin ze zelf ervaren hoe boeken je de wereld kunnen laten zien. Zo is er een actief programma aan waarmee kinderen een spannende ontdekkingsreis maken. 

Bouwplaat

Kleur en knutsel je eigen originele auto. De bouwplaat is vanaf 28 september te downloaden of af te halen in de Bibliotheek en bij boekhandel Bruna. Lever je bouwplaat uiterlijk 11 oktober in bij de Bibliotheek.