Kijk met andere ogen naar woonomgeving

ERMELO - De politie in Ermelo houdt op maandag 7 oktober het project 'Boef in de Wijk', een actie waarbij iemand zich gedraagt als boef en buurtbewoners hem vervolgens moeten zoeken.

Vier jaar geleden speelden een aantal Ermeloërs de eerste editie van 'Boef in de wijk', een innovatief en interactief spel.  Op maandag 7 oktober organiseert de politie en de gemeente dit spel opnieuw. 'Boef in de wijk' laat burgers op een leuke manier kennismaken met verdachte situaties. Mensen kijken met andere ogen naar de eigen woon- en werkomgeving. Daarnaast worden burgers gestimuleerd om verdachte situaties te melden bij de politie. 

Interactief

Boef in de Wijk combineert een anti-inbraakbijeenkomst met sociale media waardoor er een interactief spel ontstaat. Via social media worden de zoekers geïnformeerd over waar de boef is en worden aanwijzingen gegeven. Doel van het spel is inwoners te leren alerter te zijn. De organisatoren hopen dat mensen meer bewust worden van inbraakgevaar, maar daarnaast ook sneller verdachte zaken signaleren en melden. Het programma start om 19.00 uur in De Dialoog, Raadhuisplein 2 in Ermelo.