Vuvera start nieuwe cursus bridge

ERMELO - De Stichting Bridge Leren NW Veluwe gaat, in samenwerking met Vuvera (Volksuniversiteit Veluwe Rand), opnieuw een bridgecursus voor beginners verzorgen in Ermelo. De cursus, waarvan het eerste deel uit 12 lessen bestaat, wordt op de donderdagmiddagen in het gebouw van Vuvera, Cronjéstraat 46 gegeven en start op 4 oktober aanstaande.

Bridge is een kaartspel dat wereldwijd door miljoenen mensen thuis of in verenigingsverband wordt gespeeld. Het is een denksport voor jong en oud. Bridge houdt de geest scherp en prikkelt de hersenen, het is een heerlijke vrijetijdsbesteding. Bridge werkt ook een beetje verslavend, want elk spel dat je met je partner speelt is weer anders. Het spel blijft boeien, je moet blijven nadenken, welke speelkaarten je ook krijgt. Bridge is ook een sociale sport, want door het spel te leren en te spelen ontstaan er vaak nieuwe sociale contacten en vriendschappen. Bridge is bij uitstek een gezelschapsspel. Maar hoe je het wendt of keert, bridge moet je wel leren! De basisregels zijn eenvoudig maar het spel heeft wel een enorme diepgang.

Modern

De lessen worden met behulp van audiovisuele apparatuur op een moderne en begrijpelijke wijze gegeven. Al na enkele lessen wordt de theorie in de praktijk gebracht. Dus zit men al snel aan de speeltafel het bridgespel te spelen en juist dat maakt het zo prettig om deze cursus te volgen. De deelnemers krijgen adviezen over lesboeken, oefen- en spelmateriaal. Voor deze cursus kan men zich zowel als paar en als single opgeven. Het cursusgeld bedraagt € 85,--. In januari 2020 start deel twee van deze bridgecursus die eveneens uit 12 lessen bestaat. Men is niet verplicht om ook dit deel te volgen, maar het maakt de beginnerscursus wel compleet. Overdag geen tijd, dan is het mogelijk om deze cursus te volgen in Harderwijk op de maandagavonden of in Putten op de dinsdagavonden.

Oefenclub

Naast de cursus voor beginners verzorgt de stichting ook een Oefenclub die vanaf eerste week van oktober op de woensdagavonden in Harderwijk wordt gehouden. Op de oefenclub krijgen beginnende bridgers extra bagage mee en doen daar meer bridge ervaring op zodat het gemakkelijker wordt om de stap naar een bridgeclub te zetten. Op de oefenclub staat het spelen centraal en dat betekent dat daaraan de meeste tijd en aandacht wordt besteed. De clubavond begint met een half uur theorie en daarna wordt de theorie, ook van vorige clubavonden, in de praktijk gebracht. De oefenclub is ook zeer geschikt voor mensen die in het verleden hebben gebridged en nu de bridgesport weer willen oppakken. Deelname aan de oefenclub kost € 100,-- voor 24 clubavonden en dit is inclusief het lidmaatschap van de Nederlandse Bridgebond. Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij cursusleider Jan Meuleman, telefoon 0341-560727 email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de website van de stichting www.bridgeleren.nl,