Run in Balance in oktober

ERMELO - Hardlopen heeft een positief effect heeft op de hersenen, stress en emoties. Dit komt doordat het lijf bij hardlopen/bewegen ‘feel good’ stofjes aanmaakt: zoals endorfine, serotonine en testosteron. ,,Een betere rede om te gaan hardlopen is er niet," stelt fysiotherapeut Paulien Haagen.

Volgens haar is oktober de maand om te starten met hardlopen. ,,Het wordt in de avond al donker en het is wat koeler, de wedstrijden liggen voor het oprapen. Maar je wilt natuurlijk niet geblesseerd die finish-lijn over. Start daarom met de hardlooptechniek trainingen van Run in Balance."

Efficiënt

Tijdens vijf trainingen worden tips en tricks aangeleerd die een efficiënter en ‘op lichte voet’ manier van hardlopen bieden. Er wordt puur naar de techniek van het lopen gekeken; wat gaat er verkeerd of wat kan er verkeerd gaan tijdens het lopen. Maar vooral: hoe moet het wel! Daarnaast worden de nodige krachttrainingen gedaan, om de juiste spiergroepen te trainen. De laatste les is een ontspannen trailrun op zaterdagochtend, waarbij we kijken naar de ademhaling en mindfulness tijdens het hardlopen.

Training

Haagen: ,,Met een goede basisconditie kun je de trainingen volgen. Om goed aan de training mee te kunnen doen, moet je ongeveer 10 minuten achter elkaar kunnen hardlopen." Achteraf ben je in staat om op een goede manier te kunnen hardlopen en weet je op welke manier je het beste verder kunt trainen. Data voor de oktobertrainingen zijn: donderdag 3, 10, 17, 31 oktober om 19.00 uur. En zaterdag 2 november om 9.00uur. Verzamelpunt is bij Fysiotherapiepraktijk Ermelo (kerkdennen 34). De trainingen vinden plaats op de Groevenbeekse Heide of op de parkeerplaats van EFC. www.runinbalance.com