Regenachtige Burendag

ERMELO - Burendag en regenbuien gaan eigenlijk niet samen, maar toch waren er genoeg straten in Ermelo die vandaag Burendag vierden. 
Al vele jaren reikt het Leefbaarheidsteam Ermelo ook de stimuleringsprijs Leukste Straat van Ermelo uit. Leden van het team bezochten samen met wethouder Leo van der Velden de verschillende aangemelde straten.

De buien konden de pret niet drukken en de jury werd overal warm ontvangen. Zo speelden bewoners van de Kolevaarserf verschillende spelletjes waaronder spijkerbroekhangen en megadarts. Montana, dit jaar geopend aan de Henriëtte van Heemstralaan, opende de deuren voor de buurt om kennis te maken met de nieuwe, jonge bewoners.

Eenvoud

De Lijsterlaan werd ditmaal uitgeroepen tot de Leukste Straat, met name om de eenvoud. Het doel van Burendag is elkaar ontmoeten en contact met elkaar krijgen. ,,De Lijsterlaan is best breed opgezet wat maakt dat je elkaar niet zomaar even aanspreekt. Doordat je elkaar op zo'n dag als deze op een informele manier leert kennen zal die stap makkelijker en sneller gaan. Dit jaar zijn er meer mensen op het feest dan vorig jaar, dus het wordt positief ontvangen in de straat,” aldus een van de initiatiefnemers Roelie Bakker. De organisatie was dan ook blij verrast dat ze de prijs in ontvangst mocht nemen. De straat krijgt een winterpakket zodat er snel een nieuw feestje zal worden georganiseerd. Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd.  Deze dag is bedoeld om saamhorigheid te creëren en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.