Plan twintig kleine woningen Horloseweg krijgt groen licht

ERMELO/ HARDERWIJK – Projectontwikkelaar Peter Siccama mag twintig kleine woningen bouwen aan de Horloseweg, op de grens van Ermelo en Harderwijk. De Raad van State verwierp woensdag alle bezwaren van omwonenden.

Het gaat om een stuk grond tussen de Horloseweg en de Groene Zoomweg. ,,We hebben voor dit gebied een structuurvisie gemaakt met de gemeente Harderwijk,” vertelde voormalig wethouder Laurens Klappe twee jaar geleden namens het Ermelose college. ,,Er was op deze locatie ruimte voor drie grote woningen. Maar de gemeente Harderwijk heeft de mogelijkheid hiervan af te wijken.” Dat laatste begrepen de bewoners van de Horloseweg niet. Zij vochten de besluiten van het Harderwijkse college aan tot aan de Raad van State.

Ontsluiting

Zowel de gemeente Ermelo als de gemeente Harderwijk hebben behoefte aan betaalbare woningen. De vraag is alleen op welke locatie. Zoals het er nu voor staat, zal de ontsluiting van het nieuwe hofje plaats vinden op Ermelo’s grondgebied en daarmee verandert er wel een en ander voor de huidige bewoners. Ze zijn bang voor verlies aan groen in dit gebied, meer verkeersoverlast en aantasting van de leefomgeving. Hoewel de rechter woensdag de bezwaren van tafel veegde, is er wel vastgelegd dat er niet meer dan twintig kleine huisjes mogen komen. Het bestemmingsplan liet ruimte waar het ging over het exacte aantal woningen. De weg ligt nu vrij om het bouwplan van de projectontwikkelaar te realiseren.