Beschoeiing visvijver vervangen

ERMELO - De bijna 40 jaar oude vijvers bij De Maat zijn weer klaar voor de toekomst. Aannemer W. Timmer & Zn. BV heeft deze klus weten te klaren. Wethouder Ronald van Veen: ,,Een knap stukje werk van de aannemer om tegelijkertijd de twee vijvers aan te pakken in plaats van één dit jaar en volgend jaar de ander. En dan ook nog binnen de beschikbare tijd!” Van Veen waardeert het ook dat de aannemer medewerkers in heeft gezet die wat meer begeleiding nodig hebben in hun werk.

De vlonders en steigers bij De Maat waren vorig jaar al vervangen. Nu is ook de rest aangepakt. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren heeft hengelsportvereniging De Snoek de vijvers in september leeggevist. Daarna kon de aannemer de vijvers afgraven en de beschoeiing slopen en vervangen. ,,Het was mooi geweest als de vissen nu ook al teruggeplaatst konden worden, maar het water moet eerst goed van kwaliteit zijn om dat te doen,” legt Van Veen uit. ,,Dat wordt daarom uitgesteld tot begin 2023.”

Rust

De vissen zijn op een aantal andere plaatsen, waaronder de Plas van Beek, uitgezet. ,,Als het water weer tot rust is gekomen, zullen wij vanuit HSV de Snoek er voor zorgen dat de visstand weer op peil komt!’’ vertelde Bert van Pijkeren namens de visvereniging. De beplanting is deels al wel teruggeplaatst en daar waar nodig is wat bijgeplaatst. De gemeente werkt nu aan een beheerplan voor de vijvers, zodat het onderhoud/beheer planmatig en duurzaam wordt aangepakt. ,,We kunnen weer 40 jaar vooruit,” aldus de wethouder die vandaag, in de regen, een korte toespraak hield voor genodigden. Daarna gooide hij zuurstofrijke waterplantjes in de vijver.