Zesde hoofdtrainer in acht jaar!

ERMELO - Na het plotselinge vertrek van Peter Wesseling bij DVS’33 Ermelo heeft de TC oude bekende Hennie in 't Hof aangetrokken als interim-coach tot einde van dit seizoen. De geruchten daarover gingen al langer, maar vanmiddag maakte het bestuur en de TC van DVS´33 dit formeel bekend. In 't Hof was tot eind seizoen 2021-2022 coacht bij Hoofdklasser DETO Twenterand uit Vriezenveen. Hij is overigens de zesde hoofdtrainer in acht jaar!

Tussen In ´t Hof nu en toen zit acht jaar. In die acht jaar heeft DVS´33 Ermelo nog een aantal andere hoofdtrainers gehad. Na In ´t Hof kwam Jan Veldhuizen die na één seizoen het veld moest ruimen terwijl hij halverwege het seizoen z´n contract nog had verlengd. Daarna kwam Roeland ten Berge, maar ook hij moest na anderhalf seizoen van de TC vroegtijdig vertrekken. Ermeloër Bert van Hunestijn kwam vervolgens naar de Sportlaan en bleef twee seizoenen voor het eerste staan. Echter, vanwege gedoe met het verlengen van zijn contract stapte in november 2018 de hoofdtrainer eerst zelf op, maar uiteindelijk bleef Van Hunestijn, maar stapte de Technische Commissie op! Aan het eind van seizoen 2017-2018 stapte Van Hunestijn zelf op en kwam Richard Plug er voor terug. Hoewel deze enthousiaste IJmuidenaar goed lag bij de spelersgroep, gold dit niet voor het bestuur en TC. Daarom besloot Plug om halverwege het seizoen 2019-2020 de handdoek in de ring te gooien. En vervolgens kwam de volgende: Peter Wesseling uit Apeldoorn, die zoals bekend afgelopen maand het contract beëindigde nadat de club in januari al aankondigde dat zijn contract aan het einde van het seizoen beëindigd zou worden. Wesseling hield de eer aan zichzelf. Na al die jaren blijkt toch dat er in de relatie tussen de TC en de hoofdtrainers dingen gebeuren die een goede samenwerking op langere termijn in de weg staat.

Stabiel

Hennie in 't Hof was van 2009-2014 hoofdtrainer bij DVS’33 Ermelo, waarbij hij in zijn eerste seizoen met DVS´33 promoveerde naar de Hoofdklasse. De volgende jaren werd zijn ploeg een stabiele factor met een 6e, 7e en 4e plek. In 2015 ging In ´t Hof over naar zaterdaghoofdklasser SC Genemuiden, waar hij overigens binnen enkele maanden alweer vertrok. In maart 2018 werd In 't Hof hoofdtrainer bij VVOG, in eerste instantie voor een jaar, maar het bestuur besloot het contract niet meer te verlengen. Vanaf oktober 2019 werd de inwoner van Schalkhaar trainer bij DETO Twenterand. In 't Hof is 55 jaar en woont in Schalkhaar. ,,Na een prachtige tijd met een geweldige groep bij DETO heb ik al vroeg aangegeven om daar aan het eind van vorig seizoen te stoppen omdat ik bezig was met verandering van mijn praktijk om deze samen met mijn dochter te gaan runnen. Ik verwachtte daar veel tijd aan te moeten besteden en de club kon zo tijdig op zoek naar opvolging. De praktijk staat echter sneller dan verwacht en daardoor heb ik in de afgelopen periode al veel wedstrijden van diverse clubs bezocht (o.a. Sparta Nijkerk, VVOG, DETO en DVS),´´ reageert In ´t Hof. ,,Vooral om wedstrijden op een leuk niveau te bekijken. Daarbij begon het weer te kriebelen. Juist op dat moment werd ik opeens gebeld door Edmund Mijnheer voor deze interim-klus. Een klus tot het einde van het seizoen, ook omdat de club al bezig is met een trainer voor volgend seizoen. Ik was blij verrast dat hij belde, en heb veel zin om de groep weer te begeleiden en mijn steentje bij te dragen aan de positieve ontwikkeling van een team. Ik wil dat mijn ploeg plezier heeft en herkenbaar en attractief voetbal speelt net zoals in mijn eerste periode bij de club, al heeft het geen enkele zin om dat met elkaar te vergelijken na zoveel jaren. De club en de betrokken mensen zijn doorgegroeid en ik ook. Uiteraard willen we competitief zijn, maar we moeten kijken welke doelstelling realistisch is. Ik heb er heel veel zin in om samen te gaan werken met Stevan, Aart en de rest van de staf. Hopelijk kunnen we gezamenlijk het maximale uit deze groep halen met de kernwoorden: plezier, samen, voetbal, lef tonen, genieten en vertrouwen."