Verkiezing Sportfoto tijdens Sportgala

ERMELO – Tijdens de tweede editie van de sportverkiezing heeft de organisatie besloten om een nieuwe categorie toe te voegen: de sportfoto van het jaar 2017. De jury is benieuwd welke mooie sportfoto’s er vorig jaar zijn gemaakt. 

Een teleurstellend gezicht na het missen van een doelpunt, het juichen van een team bij het winnen van de wedstrijd, de spanning op de gezichten, het vallen tijdens een schaatswedstijd of andere bijzondere sportmomenten. Ongetwijfeld zijn er veel foto’s die in één beeld het verhaal van de sporter of sportploeg vertellen. Naar die bijzondere sportfoto’s is de organisatie en de fotovakjury op zoek bij de verkiezing van de sportfoto van 2017. De organisatie roept dan ook op om sportfoto’s in te zenden. Sportfotografie is een vak, maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie sportfoto’s worden gemaakt met een mobieltje of met een compact camera. Uiteraard is kwaliteit belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het gaat vooral om hoe de sport, de sporter of sportploeg op een mooie manier wordt weergegeven. Elk weekend, maar ook bijna elke avond staan er allerlei mensen langs de lijnen, in de zaal of in het zwembad foto’s te maken. Daar zitten ongetwijfeld prachtige foto’s tussen. Wat is er nu mooier dan die ‘superfoto’ te laten zien aan de Ermeloërs? En nog mooier is het als die foto wordt uitgekozen tot sportfoto van het jaar 2017.

Expositie

Iedere deelnemer kan maximaal 3 foto’s in sturen waaruit een vakjury een top drie zal kiezen. De foto moet zijn gemaakt van een Ermelose sporter of sportploeg of tijdens een Ermelo’s sportevenement en moet zijn gemaakt in 2017! De foto’s moeten digitaal aangeleverd worden, in een bestandsgrootte van minimaal 2 MB jpeg-bestand en er mag geen watermerk met de naam van de fotograaf in de foto staan. Ook moet de fotograaf aangeven waar en wanneer de foto is gemaakt. De foto (‘s) moeten voor 30 januari worden verzonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De vakjury bestaande uit de fotografen Jan de Roo, Natalie Overkamp en Sara Bosch zullen een selectie maken van de ingezonden foto’s. De top tien van de geselecteerde foto’s zullen in de maand februari geëxposeerd worden in het gemeentehuis. Drie van de geselecteerde foto’s dingen mee naar de Sportfoto 2017. Foto’s kunnen, tot 31 januari worden verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.