Iedereen welkom op Open Dag

ERMELO – Vanmiddag opende wethouder Laurens Klappe, onder enorme belangstelling, het nieuwe gezondheidscentrum De Linde aan de Burgemeester Langmanstraat.

Huisarts Anne Groot beschreef het jarenlange proces om te komen tot dit volwaardig centrum. Halverwege 2015 maakten de huisartsen en andere zorgverleners bekend dat zij hun nieuwe praktijk in de oude bibliotheek zouden gaan realiseren: een eerstelijnszorg in een klein centrum. Een jaar daarvoor had wethouder Klappe hen geattendeerd op dit gebouw, waar toen nog de bibliotheek gehuisvest was. Nadat er een prijsvraag was uitgeschreven voor een naam, werd deze in oktober 2015 bekendgemaakt: De Linde. Na vertraging en enige tegenslag konden vanmiddag collega’s, relaties, familie en andere genodigden het prachtige vernieuwde gebouw bezichtigen.

Open dag

Zaterdag 19 januari, van 11.00 tot 15.00 uur houdt het gezondheidscentrum een open dag voor patiënten en andere belangstellenden. Iedereen mag alles bekijken en er worden allerlei voorlichtingsactiviteiten aangeboden voor jong en oud. De therapeuten en assistenten bieden onderzoekjes aan: voor de kinderen de woordenschat-check, maar ook het groeidiploma, voor de ouderen de houdings- en balans-check, de beenvaten-check.