'Ontzettend leuk om met bewoners door te bladeren'

ERMELO - Een boek vol Ermelose foto's. ,,Dat is ook ontzettend leuk om met bewoners door te bladeren," vertelt Janneke Bruintjes. Het jaarboek 2020, Een bewogen jaar in beeld, ligt vanaf vandaag op iedere afdeling van het Kroondomein. ,,En er staan veel berichten in over de Zorggroep Noordwest-Veluwe," vult Elly de Kruijff aan. Ze bladert en vindt natuurlijk de Rotary acties, maar ook de presentatie van het kunstwerk van StEK.

Bijna vierhonderd foto's van Ermelose gebeurtenissen, over Ermelose ondernemers en de Ermelose politiek zijn gebundeld in een dik boek. ,,Wat is er veel gebeurd," weet Bruintjes. ,,Dit is een waardevol boek waar mensen veel dingen in zullen herkennen." Inmiddels zijn er ruim driehonderd boeken verkocht. ,,Met de aanschaf van dit kleurrijke jaaroverzicht steunt men ook de lokale journalistiek," legt journalist Natalie Overkamp uit. ,,Zo kunnen we ook de activiteiten in verzorgingshuizen, op scholen en in het bedrijfsleven blijven publiceren op Ermelo van NU.

PLUS Berntsen

2020 was voor iedereen een bijzonder jaar waarin veel gebeurde. ,,Kijk, hier zong Egbert bij de IJsvogel." Bruintjes en De Kruijff raken niet uitgekeken. ,,We zijn blij dat we dit boek, mede door een crowdfund-actie hebben kunnen uitgeven. Zo blijft alles, ook voor later, goed bewaard," aldus Overkamp. De dames van de Zorggroep Noordwest-Veluwe wijzen op het artikel dat ze de deuren moesten sluiten voor bezoekers. Dat hopen ze nooit meer mee te maken. Nu zijn deze momenten nog vers, maar over enkele jaren is het een historisch document. Het boek is te koop bij PLUS Berntsen en in de boekwinkels. Een boek reserveren kan ook door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..