Halve Marathon  verhuist naar centrum

ERMELO - Accountants en belastingsadviseurs Onderweegs en de Groot uit Ermelo is de nieuwe hoofdsponsor voor de Halve Marathon Ermelo. ,,Waarom we dit doen? Het is sportief en het is voor het goede doel,'' zegt Jeannette Onderweegs als ze haar handtekening onder het sponsorcontract zet.

Accountants hebben een overwegend zittend beroep, maar willen toch regelmatig bewegen vanwege hun gezondheid. Onderweegs: ,,Daarom hebben we met onze andere vestigingen een lijn ingezet het sportieve belangrijk te vinden. We zijn allemaal wel een beetje sportief en willen meer doen dan alleen het zakelijke. En het is natuurlijk nog mooier als dit kan in combinatie met een goed doel.''

Trainingsplaatsen

De Ultieme Uitdaging is zo'n goed doel waar dit accountantskantoor zich wel aan wil verbinden. Niet alleen financieel, maar ook fysiek. ,,Ik heb drie trainingsplaatsen aangeboden,'' geeft Bert Poelman van de Ultieme Uitdaging aan, ,,dan kunnen ze mooi meedoen met het trainingsprogramma.'' Mark Schipper van SchipperMarketing heeft van Onderweegs en de Groot de opdracht gekregen om in Ermelo te zoeken naar een goed doel in combinatie met sportiviteit. ,,En uiteindelijk kwam ik bij de Ultieme Uitdaging uit,'' aldus Schipper. ,,Na enkele gesprekken kwamen Bert en ik al snel tot elkaar.'' Onderweegs en de Groot is in Barneveld ook al betrokken bij sponsoring van de Tour de Force. Een evenement waarbij sporters diverse routes kunnen fietsen, wandelen of skeeleren. Maar ook het Rondje om de Koepel in Lunteren wordt door hen gesponsord. ,,Naast inbreng van financiën kunnen zij ook expertise inbrengen in het organiseren van grote sportevenementen,'' aldus Schipper. Onderweegs en de Groot sponsort in eerste instantie voor een jaar. ,,Maar als het van beide kanten bevalt, willen we graag hoofdsponsor blijven,'' aldus Onderweegs.

Groot, sportief evenement

Bij de vorige editie van de halve marathon in 2014 loste burgemeester André Baars het startschot. Hij merkte toen op dat hij graag zou zien dat deze wedstrijd zou uitgroeien tot een groot Ermelo's sportevenement. Dat heeft het organisatieteam ter harte genomen en men besloot met man en macht dit verzoek te realiseren. Er zijn een aantal mensen benaderd, waaronder regionale sporters en mensen uit de hardloopwereld. Voor een groter evenement is er ook meer geld nodig. De Ultieme Uitdaging is daarom blij met de actieve inbreng van Onderweegs en de Groot. De halve Marathon van Ermelo zal in 2015 voor de vijfde keer worden gehouden. Er is besloten om de start en finish van dit loopevenement te verhuizen naar het centrum van Ermelo. Dit zou dan op het Pauwenplein moeten gaan gebeuren. Echter vanwege de vernieuwing van de Stationsstraat zal het parcours dit jaar enigszins aangepast worden. ,,We zijn met de gemeente in gesprek geweest en we hebben toestemming om dit jaar te gaan starten en finishen op het Molenaarsplein,'' aldus Poelman. De Halve Marathon van Ermelo zal plaatsvinden op zaterdag 25 april.