Progressief Ermelo trekt Klappe over de streep

ERMELO – Raadslid Alex Kleijnen (Progressief Ermelo) heeft maandagavond tijdens de commissievergadering Samenleving een groter bedrag voor de jaarlijkse mantelzorgwaardering ‘afgedwongen’. ,,Het is een goede zaak dat het college nadacht heeft over allerlei vormen van activiteiten en ondersteuning voor mantelzorgers, maar een geldelijke blijk van dank en erkenning wordt hierbij zeker op prijs gesteld.”

Tot en met vorig jaar ontvingen mantelzorgers via het Rijk ieder jaar € 200,-, het zogenaamde Mantelzorgcompliment. Vanaf dit jaar is de mantelzorgwaardering een taak van de gemeente. ,,Wij vonden echter dat er geen balans was tussen het bedrag wat het rijk had overgemaakt en wat er werd uitgekeerd. Er was een groot deel van het geld gereserveerd voor beleidsontwikkeling. Dat vond ik geen goede afweging. Daarom heb ik het tijdens de commissievergadering ingebracht,” aldus Kleijnen. De € 50,- die het college in gedachten had, vond Progressief Ermelo te mager. Ook het CDA en de CU waren deze mening toegedaan. Daarop zegde wethouder Klappe toe de mantelzorgwaardering op te hogen naar € 100,-.

Van 9 t/m 13 november is het de Week van de Mantelzorg. Voor zover ze nog niet bekend zijn bij de gemeente, worden mantelzorgers opgeroepen zich te melden bij het steunpunt mantelzorg (stichting Welzijn Ermelo/Pinel). Mantelzorgers kunnen ook aangemeld worden door derden.